Back to top

Betiltják az összes sport-, kulturális, egyházi, társadalmi és családi rendezvényt

Publikálva: 2020, szeptember 28 - 19:45
Hétfőn a válságstáb új szigorításokról döntött a koronavírus-járvány második hullámával, illetve a fertőzések számának aggasztó emelkedésével összefüggésben. A tanácskozás eredményeiről Igor Matovič kormányfő és Ján Mikas tiszti főorvos sajtótájékoztatón számolt be.
Betiltják az összes sport-, kulturális, egyházi, társadalmi és családi rendezvényt

„Betiltjuk a tömeges rendezvényeket, azoknak az esküvőknek, keresztelőknek, temetéseknek és további rendezvényeknek a kivételével, ahol a résztvevők 12 óránál nem régebbi negatív koronavírustesztet tudnak felmutatni, s ezt bejelentik a területileg illetékes közegészségügyi hivatalnak“ – tájékoztatott Mikas.

Betiltják tehát az összes sport-, kulturális, egyházi, társadalmi és családi rendezvényt és ünnepséget. Matovič pontosította, hogy az esküvők esetén kivételt képez maga az esküvői szertartás, de az ezt követő lakodalmi mulatság már nem, s ugyanez vonatkozik a keresztelőre és a temetésekre is, ahol tilos lesz halotti tort rendezni. Nem lehet szentmiséket tartani sem.

Matovič elmondta, hogy a vendéglátóipari és egyéb közétkeztetési létesítmények, bárok éjszakai klubok, kávéházak 6 órától 22 óráig tarthatnak nyitva, de az ételkiszállítás és az ablakon keresztül történő árusítás nonstop működhet.

Az új szigorítások október elsején lépnek életbe és visszavonásig érvényesek.

„Továbbra is érvényes a kötelező maszkviselés az iskolákban, beltérben és kifejezetten ajánlott a maszk viselése a beltéri sporttevékenységeknél. Szabadban pedig amennyiben kétméteres távolságon belül vagyunk a velünk nem egy háztartásban élőktől“ – magyarázta Matovič. Hozzátette, hogy a kormány szerdán dönt a szükséghelyzet bevezetéséről.

A válságstáb döntött arról is, hogy Ausztria és Magyarország nem kerül fel a pirossal jelölt országok listájára.

felvidek.ma

Ezt már olvasta?

Címkék: koronavírus
Cookies