Back to top

A Besztercebánya-DAC kupamérkőzés előtt

Publikálva: 2021, április 14 - 07:45
A második liga éllovasát kell legyőznünk a négy közé kerülésért a hazai kupasorozatban. A Slovnaft Cup negyeddöntőjének Besztercebánya-DAC mérkőzése szerdán 13:30 órakor kezdődik Zólyomban.
A Besztercebánya-DAC kupamérkőzés előtt

Egy hét elteltével visszatér Zólyomba a DAC, ahol múlt szerdán a hazai kupasorozat nyolcaddöntőjében Taiwo, Divković és Kružliak találataival 3:1-re legyőztük a Rózsahegyet. Ez mindössze a második mérkőzésünk volt a Slovnaft Cup idei kiírásában; az elsőn még tavaly szeptemberben az V. ligában szereplő PFK Pöstyén otthonában arattunk 7:0-s sikert (gólszerzőink: Nebyla, Fábry, Andzouana, Nicolaescu, Njie, Veselovský, Mendez).

A Pöstyén után a Vágpatta együttesével kellett volna megmérkőznünk, ám ahogyan az ismert, a kupát októberben felfüggesztették az országban tapasztalt súlyos járványhelyzet miatt. A szlovák kupa 52. kiírása végül a nyolcaddöntőtől folytatódott, méghozzá az 1. és a 2. liga csapatainak részvételével.

A negyeddöntő múlt csütörtöki sorsolása az élvonalban sok szezont abszolváló és a II. ligát jelenleg vezető MFK Dukla Besztercebányával hozott össze bennünket. Míg múlt szerdán semleges volt a zólyomi pálya, ezalkalommal annak okán utazunk ismét oda, hogy a stadionja felújítási munkálatai miatt ott játssza hazai mérkőzéseit a Dukla.

Stanislav Varga védencei a Révkomáromot búcsúztatták a nyolcaddöntőben, amikor is a gólnélküli rendes játékidőt követően jobban jöttek ki a tizenegyespárbajból. Öt fordulóval a vége előtt vezetik a II. liga tabelláját: a Liptószentmiklós előtt kétpontos, a Szakolca előtt hatpontos előnyük van. A katonacsapat a Fortuna Ligába való feljutás legfőbb esélyese. Az együttes csapatkapitánya a DAC egykori támadója, Róbert Polievka.

A DAC és a Dukla egymás elleni mérkőzéseinek gazdag a történelme. 46 alkalommal csaptunk össze velük az élvonalban (17-12-17, 58:57-es gólarány), a második ligában további nyolcszor találkoztunk a besztercebányaiakkal. A hazai kupaporondon is megmérkőztünk, legutóbb 1999 őszén.

A Besztercebánya két alkalommal hódította el a Szlovák Kupát: 1981-ben és 2005-ben. 1970-ben (a kupa legelső kiírásában), 1984-ben és 1990-ben csak a döntőben szenvedtek vereséget. A DAC 1987-ben nyerte el a trófeát (a csehszlovákot is elhódítva), kétszer pedig alulmaradtunk a döntőben (1993 és 1995).

A Slovnaft Cup negyeddöntőjének MFK Dukla Besztercebánya – DAC 1904 mérkőzése 2021. április 14-én, szerdán 13:30 órai kezdettel rendezik Zólyomban. A találkozót a Dohál - Galo, Košecký játékvezetői hármas irányítja.

A Slovnaft Cup versenykiírása alapján a negyeddöntőig egy mérkőzésen dől el a továbbjutás sorsa. Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, rögtön tizenegyespárbaj következik.

Az elődöntő összecsapásait április 27-én és 28-án rendezik, a visszavágók május 4-én és 5-én vannak programon. A sorsolást április 15-én, csütörtökön 11.00 órai kezdettel tartják s SZLSZ székházában.

Mint minden tétmeccsről, Zólyomból is élőben jelentkezünk szöveges közvetítés keretén belül. A találkozó élő videóközvetítését a futbalnet.tv honlapon tekinthetik meg. 

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Slovnaft Cup
Cookies