Jelenlegi hely

Beszámoló: Rózsahegy-DAC 0:1 (0:0)

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, július 12 - 09:00 | DAC hírek
Győzelemmel és bronzéremmel zárjuk a szezont. Ramirez góljával revansot vettünk a Rózsahegyen a kupából való kiesésért. A kitartó eső ellenére a csapattal tartó közel 120 szurkoló tapssal köszönte meg az egész idényben nyújtott teljesítményt.
Beszámoló: Rózsahegy-DAC 0:1 (0:0)

Ezüst vagy bronz – erről döntött a rendhagyó idény utolsó találkozója Liptóban. A vírushelyzetmiatt lerövidített rájátszás zárómeccsét mi játszottuk nagyobb téttel. Tudtuk ugyanis, hogy csak akkor csíphetjük el a második helyet, ha egy ponttal többet szerzünk Rózsahegyen, mint a hazai környezetben a Nagymihály ellen pályára lépő Zsolna. Bernd Storck egy hónapon belül már harmadszor készítette fel csapatát Ján Haspra legénységével szemben. A korábbi két meccset a kupában vívtuk, és egy hazai 1:1 után 3:0-ás vereséget szenvedtünk tőlük a visszavágón, ezzel elbuktuk az elődöntőt. A német mesternek tehát volt oka a revansra. A kezdőnkbe visszatért a sárga lapos eltiltását letöltő Ramirez, a rózsahegyi csapatban pedig hét változtatás is történt a két és fél héttel ezelőtti felálláshoz képest.

A meccs előtt kiadós eső áztatta a pályát, de annyi csapadék szerencsére nem esett, ami veszélybe sodorta volna a mérkőzés megrendezését. A nyári idő így is szabadságra ment Liptóban. Mindössze 12 fokot mutatott a hőmérő, és a csapatunkat elkísérő 116 szurkoló is csak a bevonulásnál és a himnuszéneklésnél emelte a sálját a magasba, utána viszont inkább nyakára tekerte. A játékosok is nehezen melegedtek csak be. A Rózsahegy került először kapuközelbe, de csak egy színtelen-szagtalan támadásra futotta tőlük. Az első izgalmas szituáció az volt, amikor Regáli megtréfálta Kružliakot, aki szinte ráesve tudta csak ártalmatlanítani a hazai csatárt. A felszabadítás után egy gyors kontrát vezettünk, Ramirez hozta fel a labdát, de csak egy szögletig jutottunk.

A csúszós talaj nem segítette a játékot. A jobb szélre állított Schäfernek többször is meggyűlt a baja a vizes fűvel. A 18. percben Divkovićot nem sokan zavarták a sarokban, így gondtalanul tudott visszagurítani Fábrynak lövésre, ő viszont nem tudta kellően leszorítani a labdát. Ez a próbálkozás csak a kapu mellé érkező lövések statisztikáját gazdagította.

"Játszatok már valamit!" – kiáltotta rekedt hangon egy hazai törzsdrukker, akitől addig csak magyarszidást hallottunk. Úgy tűnt azonban, hogy a foci is érdekli valamennyire, és üzenete arra vall, hogy nem volt megelégedve a látottakkal. Lehet, hogy a játékosok megszívlelték az öregúr utasítását, mert kicsivel később már kishíján gólt kiáltott. Kružliak ugyanis tiszta helyzetben fejelt fölé. A félreértések elkerülése végett el kell mondanunk, hogy ez esetben nem a mi Dominikunk, hanem a hazai Rastislav Kružliak került ziccerbe. Megköszönhetjük neki, hogy nem bólintott a kapunkba.

A következő biztos helyzetet is a liptóiak jegyezték: Schäfer oldalán ment el Regáli, akit Malý sem tudott feltartóztatni. Még szerencse, hogy Jedlička rugói jól működtek, és védeni tudott. Válaszként Divković próbálkozott egy laposan csavart lövéssel, majd Ramirez lőtt fölé, s ennél több feljegyezni való már nem is volt a kevés izgalmas eseményben bővelkedő első félidőben.

Bernd Strock a szünetben taktikát váltott, és levette a pályáról Divkovićot. Blackmant küldte fel, aki a jobb oldalra került, az addig ott futballozó Schäfert pedig középre irányította. Andrisnak szemmel láthatóan jobban feküdt ez a poszt, mint az első félidőben betöltött jobb bekk szerepe. A várt hatást azonban nem hozta magával ez a változtatás sem. Kezdett pontatlan mezőnyjátékká válni a mérkőzés. A helyi hangosbemondó azzal igyekezett megtörni az unalmas pillanatokat, hogy tájékoztatta a mérkőzésre jegyet váltó 848 nézőt a párhuzamosan zajló meccsek állásáról. Innen tudtuk meg, hogy a Zsolna, előbb egy, majd kettő, utána három góllal veri otthon a Nagymihályt. Ekkor már legbelül éreztük, hogy ebből nem lesz meg az ezüst. Végül meg sem álltak 5:0-ig. A bronzot azonban így is győzelemmel szerettük volna ünnepelni, s ehhez az ünnepléshez közel kerültünk, amikor az 59. percben Ziemba játékvezető tizenegyest fújt a javunkra. Kalmárt a szeme előtt rántották le a tizenhatosban, így a bíró nem mert továbbot inteni. A büntetőt maga a sértett végezte el, de Krajčírik nagyon jól mozdult rá a bal oldalra érkező labdára, és kimaradt a tizenegyes.

A 62. percben Mrva lőhetett volna gólt, de próbálkozását az ezúttal is remek napot kifogó Jedlička szögletre tenyerelte. Hat perccel később Ďungel próbálkozásánál ugyancsak ő mentett meg bennünket a góltól. És még ezt is tudta überelni Kružliak dupla próbálkozásánál. A hazaiak Kružliakja kétszer is tisztán rúghatott kapura, míg mi lest reklamáltunk. Az elsőt csak kiütni tudta Jedlička, az ismétlést viszont már magabiztosan fogta.

Az eső közben kitartóan szakadt, az elfagyott tenyereket pedig ritkán késztette tapsra a játék. A 81. percben mégis előkerültek a zsebbe dugott kezek, amikor sikerült megszereznünk a vezetést. Kalmár indította a támadást, a csereként beállt Sharanit szöktette a bal oldalon, aki laposan passzolt, az érkező Ramirez pedig kapásból durrantott a jobb alsóba – 0:1. A gól meghozta a végére a játékkedvünk, Sharani lövése viszont Krajčírik kezében kötött ki, a másik oldalon pedig Ďungel bombázott fölé gólhelyzetben. Ez volt a meccs utolsó gólhelyzete, nem sokkal később pedig Ziemba lefújta a rájátszás utolsó mérkőzését.

Ebben az idényben eddig egyszer sem tudtuk két vállra fektetni a Rózsahegyet, a végén mégis összejött! A nehéz talajon kevés néző előtt lejátszott találkozó sok izgalmas gólhelyzettel ugyan nem kényeztetett el bennünket, de a lényeg, hogy győzelemmel tudunk elköszönni a rendhagyó idénytől. Még az is belefért, hogy Kalmár kihagyta a tizenegyest, mert egy nagyon szép akciót így is gólra tudtunk váltani, ami ezúttal elég volt a sikerhez. Bernd Storck 5 bajnoki meccsen irányított a csapatot, amióta leült a kispadra. Ezeken egyszer szenvedtünk csupán vereséget, a többi négy meccset pedig úgy nyertük meg, hogy az ellenfél egyszer sem talált a hálónkba. Valami hasonlónak örülnénk a hamarosan kezdődő új szezonban is.

Edzői értékelés:

Bernd Storck (DAC): „Ahogy vártuk, nagyon nehéz meccset játszottunk. A szezon végét igyekeztünk szépen befejezni, és revansot akartunk venni ellenfelünkön, amiért kiejtett bennünket a kupából. A fiúk mindent beleadtak a nehéz talaj ellenére is. Nem volt egyszerű ilyen sűrű esőben focizni, de megoldottuk. Gratulálok a csapatnak, annak ellenére is, hogy végül nem másodikok, hanem harmadikok lettünk. A Rózsahegynek sok sikert kívánok a folytatáshoz, és remélem, hogy sikerül kivívniuk az Európa-liga-szereplés jogát. A második hely most ugyan nem lett meg, de jövőre szeretnénk feljebb zárni. Örülök, hogy már korábban elkezdtem dolgozni a csapattal, mint ahogy az eredetileg szóba került. Volt időm megismerkedni a játékosokkal, ami nagy előny az új szezon előtt. Ebben a stílusban szeretnénk folytani. Szeretném átadni az elképzeléseimet és a filozófiámat a csapatnak. Úgy érzem, a mögöttünk álló öt-hat hét rendben volt. A jövőben nagy dolgokat akarunk véghez vinni.”

Ján Haspra (Rózsahegy): „Ritkán fordult velem elő a pályafutásom során, hogy a vereség ellenére is elégedett vagyok, de ez ma így van. Azokból a fiúkból állítottuk össze a csapatot, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, vagy sérülés után felépültek. Ennek ellenére kiegyenlített meccset játszottunk a liga szűk élvonalába tartozó ellenféllel. A mérkőzés néhány szakaszában ráadásul mi voltunk a jobb csapat. Gólhelyzeteket dolgoztunk ki, ezek azonban kimaradtak. A fiúknak kiváló bizonyítványt kell kiállítanom a mai meccsen mutatott játékért. A játékosállomány szempontjából a jövő biztosított Rózsahegyen. Nagy szurkolója vagyok a dunaszerdahelyi futballnak. Az ilyen csapatokra szükség van a bajnokságban. Két meccs vár még ránk. Bízom benne, hogy sikerül kivívnunk az EL-indulás jogát.”

MFK RÓZSAHEGY - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 0:1 (0:0)
Fortuna Liga, rájátszás, 5. forduló, Štadion pod Čebraťom, Rózsahegy, 2020.07.11., 18:00
Játékvezetők: Ziemba - Ferenc, Hrmo
Góllövő: 81. Ramirez
Nézőszám: 848
Sárga lap: 60. Madleňák, ill. 24. Balić, 48. Kalmár, 92. Blackman
DAC: Jedlička - Schäfer, Malý, Kružliak, Davis - Fábry (74. Sharani), Njie, Kalmár (K) (89. Šimčák), Balić - Divković (46. Blackman), Ramirez
Rózsahegy: Krajčírik - Mrva, Jonec, Holub - Ďungel, Zsigmund (74. Kmeť), Madleňák - Almaský (63. Kochan), Takáč (K) - Kružliak, Regáli (57. Gerec)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 40% : 60%
Lövések: kapura: 6:4, mellé: 3:7
Szabadrúgás: 21:20
Szöglet: 5:6
Les: 2:3

dac1904.sk

Címkék: DAC, Fortuna liga