Back to top

Beszámoló: Ladomérmindszent - DAC 1904 2:4 (0:1)

Publikálva: 2022, szeptember 7 - 06:27
A szépen hangzó Ladomérmindszenten sima győzelmet aratva jutottu tovább a DAC a Slovnaft Cup következő, harmadik fordulójába. A győzelem mellett további jó hír, hogy az akadémia két növendéke, Szolgai Bálint és Damián Kachút is bemutatkozott sárga-kék szerelésben.
Beszámoló: Ladomérmindszent - DAC 1904 2:4 (0:1)

A Slovnaft Cup 2. fordulójában kapcsolódtunk be a kupaküzdelmekbe, melynek keretében a garamszentkereszti járásbeli Ladomérmindszentre vezetett az utunk. Az V. ligás csapat az első fordulóban a hatodik osztálybeli Geletneket győzte le 3:2-re, most azonban egy komolyabb csapatot kaptak ellenfélül. Az odaúton belefutottunk egy kiadós felhőszakadásba, s még az is kérdéses volt, hogy ilyen időjárási körülmények között lesz-e meccs. A helyszínre érkezve viszont elállt az égi áldás, és a szervezők mindenkit megnyugtattak, hogy megrendelték a jó időt, lesz foci.

Adrian Guľa vezetőedző elsősorban azoknak a játékosoknak szavazott bizalmat, akiknek eddig kevesebb játéklehetőség jutott. A kezdésre szépen megtelt a falusi stadion lelátója, a hangszórókból szóló tinglitangli zene megadta az ilyen kupameccsek hangulatát, a pályán pedig az első perctől a mi akaratunk érvényesült. Ennek megfelelően az első próbálkozásokat is a mieink jegyezték fel, Moumou és Nicolaescu azonban kirúgták a labdát. Dimun lökete már jóval élesebb volt, de Číž kapus remekül védett.

A hazai oldalon Kukučka vágott le nagy szólót, és „hangosította fel” a tömött tribünt, ám a támadás végén rossz megoldást választott. Ezt leszámítva már alig kerültek közel a kapunkhoz a ladomérmindszentiek, hiszen teljes erejükkel a védekezésre összpontosítottak. Adtunk is nekik munkát bőven. Ramadan lövését Číž reflexmozdulattal hárította a 14. percben, majd még vagy fél tucat hasonló nagy védést is bemutatott az első félidőben. Csak Nicolaescunak volt minimum három olyan lövése, ami beakadt volna, ha nem véd remek formában a hazai hálóőr.

A korlátot támasztva egy helyi öregúr folyamatos „Napadaj, napadaj!” bekiabálással buzdította vendéglátóinkat, ám a kék-fehérek a 28. percben nem tudták megfogadni az önjelölt tréner szavait, mert rosszul védekezték le a szöglet utáni szituációt, és kapituláltak. Brunetti talált be fejjel – 0:1. Veselovský szinte azonnal növelhette volna az előnyt, de Číž ismét kitett magáért, sőt a 41. percben is ő jött ki győztesen kettejük párharcából.

A szünetben csak Adrian Guľa változtatott, Veselovský helyett Andzouana, Blackman helyett pedig Kachút érkezett. A játék viszont ugyanott folytatódott, ahol az első félidőben abbamaradt: gólhelyzetekben megmutatkozó hatalmas DAC-fölénnyel. Moumou és Ramadan száz százalékos helyzeténél is védett még a kapus, ám az 55. percben már verve volt. Ramadant hagyták lőni a védők, aki élt is a lehetőséggel, és a felső léc segítségével megszerezte a második gólunkat – 0:2.

Ekkor kapust cserélt a Ladomérmindszent, de a Čížt váltó Lehockýval sem jártunk jobban, hiszen ő is kiváló teljesítményt nyújtott. Bemelegítésként Andzouna és Ciganiks próbálkozásánál is bizonyított. A mezőnyjátékosok pedig a 70. percben bizonyították, hogy hiába a négyosztálynyi különbség, gólt rúgni bárkinek lehet. A 70. percben Repiský egy kapu előtti kavarodás után talált be – 1:2.

Nagy tapsot kapott a hazai gólszerző, és alig pár pillanat múlva akár ki is egyenlíthettek volna, de Poničan óriási vinklije végül nem akadt be. Az ellentámadásból ugyanakkor újabb találat született: Andzouana volt eredményes – 1:3. Sok dolga akadt ekkor a helyi hangosbemondónak, mert a gól után több cserét is jelentenie kellett. Nálunk Ramadan és Muhamedbegović ment le, Kalmár és Szolgai pedig érkezett. Szolgai Bálintnak és a második félidő elejétől játszó Damian Kachútnak ez volt az első tétmeccse csapatunk színeiben. Mindketten akadémiánk neveltjei, bemutatkozásuk pedig remekül sikerült.

A folytatásban volt még újabb kapusbravúr, majd egy kapufa, sőt egy meg nem adott gól is, melyet azért érvénytelenített a játékvezető, mert Kalmár a jobb külsővel szerzett találat előtt kézzel ért a labdához. A 84. percben viszont egy nagyon szép akció után örülhettünk a negyedik gólunknak. Nicolaescu vezette középen a támadást, majd a szélen rástartoló Nebylához továbbított, aki végül a remek ütemben berobbanó Andzouanát kínálta meg egy kihagyhatatlan lehetőséggel – 1:4. A hosszabbítás perceire is jutott még egy gól, egy hosszú bedobást követően a hazai csapatkapitány Macejko iratkozott fel a góllövőkhöz, beállítva ezzel a 2:4-es végeredményt.

Hoztuk a kötelezőt, és a Ladomérmindszent legyőzésével bejutottunk a Slovnaft Cup következő, harmadik fordulójába, ahol a TJ Baník Kálnó (Kalinovo) vár ránk. Előtte azonban lesz még egy bajnokink is: szombaton az újonc Szakolcához látogatunk.

Edzői értékelés:

Adrian Guľa (DAC 1904): „Számunkra a továbbjutás a lényeg. A srácok ezen a mérkőzésen is megmutatták a bennük rejlő minőséget, és dolgoztak azon, hogy az osztálykülönbség a gólarányban is megmutatkozzon. Nem voltunk annyira produktívak, ezért az ilyen mérkőzéseken javulnunk kell, és figyelnünk a befejezéseknél, mert érhetnek bennünket váratlan meglepetések. A fontos, hogy nyertünk, hogy továbbjutottunk és kellemes környezetben játszottunk egy meccset, melyet a hazaiak is élveztek. Tudjuk, hogy az ilyen mérkőzéseken is és összességében is van hová fejlődnünk. Örülök, hogy senki nem sérült meg, és, hogy fiatal játékosokat is be tudtunk állítani.”

Stanislav Šimko (Ladomérmindszent): „Látható volt, hogy olyan ellenféllel játszunk, amely a Fortuna Liga élmezőnyébe tartozik. Bajnoki ambíciókkal rendelkezik, szeretné megnyerni a Szlovák Kupát, és európai babérokra is tör. Mindent megtettünk azért, hogy ne legyünk outsiderek, hogy megnehezítsük a dolgukat. Ez látszott is, de azért megmutatkozott az osztálykülönbség. A srácok igyekeztek, amiért meg kell dicsérnem őket. Nem ijedtek meg, sokat futottak. Sokat adott számunkra a mérkőzés. Megmutatta, hogy jó ellenféllel szemben is lehet jól futballozni, ehhez pedig az kell, hogy az első perctől a lefújásig gürizni kell a pályán. Amire képesek vagyunk, azt megmutattuk. A mérkőzés előtt arra számítottam, hogy hatot kapunk, így nem lehetek elégedetlen.”

FK FILJO LADOMÉRMINDSZENT - DAC 1904 2:4 (0:1)
Slovnaft Cup, 2. forduló, Ladomérmindszent, 2022.09.06., 15:30
Játékvezetők: Ochotnický - Hrmo, Čajka
Nézőszám: 693
Gólszerzők: 70. Repiský, 91. Macejko, ill. 28. Brunetti, 55. Ramadan, 73., 84. Andzouana
Sárga lap: 61. Škriniar, ill. 58. Andzouana
DAC 1904: Veszelinov - Blackman (K) (46. Kachút), Brunetti, Muhamedbegović (74. Szolgai) Ciganiks - Veselovský (46. Andzouana), Dimun, Nebyla - Moumou, Nicolaescu, Ramadan (74. Kalmár)
Ladomérmindszent: Číž (55. Lehocký) - Mokrý, Macejko (K), Poničan, Škriniar - Hanus (63. Repiský), Kukučka, Tužinský, Henžel (63. Dobrota) - Oťapka, Čierťaský (76. Dovec)

A mérkőzés statisztikája:

Lövések: kapura: 2:19, mellé: 2:9
Szöglet: 2:12
Les: 2:1

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: Slovnaft Cup, DAC
Cookies