Back to top

Beszámoló: Komárom-DAC 0:0, tizenegyesekkel 4:3

Publikálva: 2021, szeptember 22 - 20:22
Drámai mérkőzésen vesztette el a DAC a komáromi csatát. A rendes játékidőben nem esett gól, így a továbbjutásról tizenegyesek döntöttek.
Beszámoló: Komárom-DAC 0:0, tizenegyesekkel 4:3

A KFC négyszer, mi háromszor találtunk a hálóba, ezzel megpecsételődött a sorsunk, és a tervezettnél korábban fejezzük be a küzdelmeket a Slovnaft Cup-ban. Ezen kívül még egy szomorú dolog történt a meccsen: Njie súlyos fejsérülést szenvedett, és mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani.

Jó hangulatban utazott a csapat a komáromi presztízsmeccsre, ahol Radványi Miklós, a hazaiak vezetőedzője mindenkit barátként üdvözölt. Hogy miért, azt az DAC-drukkereknek nem kell magyarázni. A találkozóra a nem éppen szurkolóbarát kezdési időpont ellenére is elkelt minden belépőjegy. De nemcsak a szurkolók tekintettek komolyan az összecsapásra, hanem vezetőedzőnk, Németh Antal is, aki a lehető legerősebb összeállításban küldte pályára csapatunkat.

A mérkőzés elején Lamkel Zé bemelegítésképp rúgott egy oldalhálót már a 2. percben, Davis pontrúgását követően, utána viszont a kupameccsekre jellemző óvatos mederben folytatódott a meccs. A vendégszektorban megszólaltak a csapattal tartó drukkereink, Šimko fejesénél viszont a hazai ifjoncok buzdítása volt hangosabb, de szerencsére a komáromi nem rezdítette meg a hálónkat. Az első kaput eltaláló lövésünk Schäfer nevéhez fűződik. Ezúttal válogatott játékosunk végzett el egy szabadrúgást 17 méterről, de Chmiel kapusnak összejött a védés.

Hosszú percekig a két tizenhatos között zajlott a küzdelem, majd Beskorovainyi hibája hozta helyzetbe Petrášt, aki lövéssel fejezte be az akciót. A Jedličkát helyettesítő Vantruba azonban a helyén volt. A másik oldalon Lamkel Zé próbálkozása lövésnek gyengének, beadásnak pedig pontatlannak bizonyult.

"Janó, menjél mélységbe!" – adta ki az ukázt Németh Antal a kispadról Hahnnak, aki addig kevés használható labdát kapott a társaitól. Radványi Miklós ekkor keresztbe font karokkal követte a találkozót, de a 0:0-s eredménnyel egyik tréner sem lehetett elégedett. Egykori támadónk és edzőnk rögtön tapsra válthatott volna, ha Györgyi fejese a kapunkban köt ki a 33. percben, de szerencsénkre pontatlanul célzott. Jól felkészült belőlünk a hazai csapat, egyszerűen nem tudtuk áttörni a védelmüket. Pedig Lamkel Zé és Ciganiks szép összjátéka után Davis kerülhetett volna gólhelyzetbe, de ezt a látványos háromszögelést is lefülelték a lilák. Az első félidőben igazi gólhelyzetet már nem látott az 1250 fős közönség.

A szünetben mindkét csapat cserélt, nálunk Dimun játéka ért véget, és Fábry kapott lehetőséget, a hazai oldalon pedig két helyen is változtatott Radványi. Az első próbálkozásunk Hahn fejéről ment mellé. Az 52. percben Fábry és Njie fejelt össze, az esetet követően pedig utóbbi a földön maradt. Kišš játékvezető azonnal jelezte, hogy nagyobb a baj, mint elsőre tűnt, mert azonnal a pályára rendelte a mentőautót. Njie a szirénázó járműben hagyta el a pályát, de ekkor még nem sejtette senki, hogy később mentőhelikoptert is kell hívni hozzá, mert annyira súlyos sérülést szenvedett.

A játék azonban folytatódott, és majdnem mi kaptuk a gólt. Egy kontra után Györgyi vette célba a kapunkat, de Vantruba jó helyen várta a lövést. Az 58. percben új fordulópontot vett a mérkőzés. Horodník sárga lapot érően felrúgta Brunettit, aki hordágyon hagyta el a pályát, és nem tudta folytatni a játékot. A komárominak azonban ez volt a második sárgája, Kišš játékvezető pedig felmutatta neki a pirosat – emberelőnybe kerültünk.

Egyre idegesebbé vált a mérkőzés, kisebb kakaskodások, sárga lapos szabálytalanságok és cserék tördelték a játékot. Mozgásban tartottuk Chmiel kapust, de fölényünket nem tudtuk gólra váltani. A 79. percben meghűlt a vér az ereinkben. A csereként beállt Németh Tamás jól vette észre, hogy Vantruba kint áll a kapujából, és a saját térfeléről megpróbálkozott egy íveléssel. A labda végül a felső lécről vágódott le – megúsztuk.

Tíz perc volt hátra a meccsből, de a gól még mindig váratott magára. Egyre fenyegetőbb volt a büntetőrúgások réme. A hajrában a mentőhelikopter is megérkezett a pálya mögé, hogy Njiét elszállítsa, így még drámaibbra sikeredett a végjáték. Njiét az érsekújvári kórházba szállították, koponyasérülést szenvedett, de eszméleténél van – állapotával külön cikkben is foglalkozunk. A játékvezető hétperces hosszabbítást rendelt el. A ráadás perceiben pedig el is dőlhetett volna a továbbjutás, ha Lamkel Zé lövése nem suhan el centikkel a bal kapufa mellett, Schäfer lövését pedig nem fogta volna magabiztosan Chmiel. Egyikből sem lett gól, jöhettek a tizenegyesek.

Hahn kezdte a büntetőrúgást, de lövését fogta Chmiel. A komáromiak zsinórban mind a négy tizenegyesüket értékesítették Abrahám, Šurnovský, Györgyi, Špak révén, nálunk viszont csak Schäfer, Fábry és Lamkel Zé talált a hálóba, így 4:3-as összesítéssel alulmaradtunk. A sorsdöntő tizenegyest Davis hagyta ki, épp abban a pillanatban, amikor felszállt a mentőhelikopter.

Továbbjutási álmokkal érkeztünk, lehangoltan távozunk a „szomszédvárból”, Komáromból. A mérkőzés kétharmada óvatos játékot hozott, a kiállítás után viszont izgalmasabban alakultak a történések. Gól azonban a rendes játékidőben nem született, hiába húzott rá hét percet a bíró. A tizenegyeseknél mi is húztunk, de sajnos a rövidebbet. 4:3-ra elvesztettük a büntetőpárbajt, s idejekorán kiestünk a kupából. A bajnokságban viszont folytatódik a küzdelem, vasárnap régi riválisunkat, a nagyszombati Spartakot látjuk vendégül a MOL Arénában.  

KFC KOMÁROM - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 0:0 - tizenegyesekkel 4:3
Slovnaft Cup, 3. forduló, Štadión KFC Komárno, Komárom, 2021.09.22., 15:30
Játékvezetők: Kišš - Straka, Zemko
Nézőszám: 1250
Góllövők: 11-esből: Abrahám, Šurnovský, Györgyi, Špak, ill. Schäfer, Fábry, Lamkel Zé
Sárga lap: 42., 59. Horodník, 60. Varga, 77. Németh, 90+3. Chmiel, 90+4. Šurnovský, ill. 71. Ciganiks, 77. Schäfer
Piros lap: 59. Horodník
DAC: Vantruba - Blackman (75. Nicolaescu), Brunetti (60. Muhamedbegović), Beskorovainyi, Davis (K) - Dimun (46. Fábry), Njie (53. Nebyla) - Ciganiks, Schäfer, Lamkel Zé - Hahn
Komárom: Chmiel - Adayilo, Špak, Szőcs (46. Varga), Šurnovský - Šimko (46. Németh), Domonkos (K) (63. Ganbold) - Petráš (77. Šmehyl), Horodník, Györgyi - Tóth (63. Abrahám)

A mérkőzés statisztikája:

Lövések: kapura: 3:6, mellé: 7:5
Szöglet: 1:11
Les: 2:2

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Slovnaft Cup
Cookies