Back to top

Beszámoló: Homonna - DAC 1904 2:1 (0:1)

Publikálva: 2022, október 19 - 07:21
A keleti végeken értek véget a DAC kupás álmai. Leginus góllal mutatkozott be a csapat színeiben, a megnyert első félidőt azonban egy vesztes második követte, ami nem mást jelent, mint kiesést.
Beszámoló: Homonna - DAC 1904 2:1 (0:1)

A Slovnaft Cup 4. fordulójában egy távoli együttessel, a második osztálybeli Homonnával sorsolták össze csapatunkat, és azt is tudtuk, hogy mi utazunk hozzájuk. A csapat már egy nappal a mérkőzés előtt megérkezett a helyszínre. Ellenfelünk két ötödik ligás gárdán, a Zubrohlaván, majd a Švošovon túljutva került a legjobb 32 közé, míg mi a Ladomérmindszentet és a Kálnót győztük le, hogy itt lehessünk. A kezdőnkben csak Muhamedbegović és Nebyla lépett pályára a pénteki bajnoki első percétől, a többi kilenc játékos a kispadon kezdte az Aranyosmarót elleni meccset.

Igazán kellemes, már-már késő nyári idő fogadta a takaros hommonai stadion gyepére kifutó csapatokat. A lelátó napos részén helyet foglalóknak kabátot sem kellett felvenniük. A mérkőzés elejétől aktívabban léptünk fel, de a kezdeti percekben még csak a középpályán történtek az események. Adrian Guľa tízpercnyi játék után kért először nagyobb agresszivitást a fiúktól, akik meg is szívlelték az edző szavait. Ramadan máris jelezte egy kaput eltaláló lövéssel, hogy értette, mit mondott a mester, de Piroščák kapus jó helyen várta a labdát.

A próbálkozás után „szögletcunamit” láthattunk. Kalmár első sarokrúgását rögtön három követte, de egyik sem hozta meg a kívánt sikert. A labda mind a négy alkalommal a rövid sarokra érkezett, a védők pedig urai voltak a helyzetnek. Megszereztük a labdát, majd újabb lendülettel próbálkoztunk újra a góllövéssel, de nehezen tudtunk helyzetet kialakítani. Streňo távoli lövése viszont ránk hozta a frászt, mert ha nem a felső lécről vágódott volna le, akkor bizony előnybe kerülnek a hazaiak. Mindez a 24. percben történt, de három perccel később máris csattanós választ adtunk a kapufára. Ramadan passzát a DAC-ban bemutatkozó Leginus vette át jól a védővonal mögött, és a kifutó Piroščák mellett a hálóba gurított – 0:1. Ennél szebbre nem is sikerülhetett volna a Somorjáról érkezett támadó bemutatkozása.

Ekkorra már a vendégszektorban helyet foglalók száma is harminc fölé emelkedett. Ők mindannyian bosszankodtak, amikor Ramadan passza után Leginusnak két óriási lehetősége is kimaradt: előbb egy kapáslövés, melyet kiütött a kapus, majd egy fejes, ami már nem jött ki róla. A lelátóról közben megpróbálták kizökkenteni Adrian Guľát, aki reagált is a beszólogatásokra, de szerencsére nem alakult ki komoly szóváltás, és lecsillapodtak a kedélyek. A hazaiak közül valaki azt kifogásolta, hogy Guľa a szlovákon kívül magyar és angol vezényszavakat is használt.

A félidő végéig még Fazlagićnak és Leginusnak is volt egy-egy veszélytelen fejese, Veszelinovnak pedig egy szöglet után kellett koncentrálnia, nehogy a kapujában kössön ki a veszélyesen kanyarodó labda. Egygólos előnyünk megérdemelt volt, de megnyugtatónak még nem nevezhettük.

A szünetben csak mi cseréltünk: Krstović érkezett Balogh helyére. Aktívabbá vált a támadójátékunk, de az eredmény, a második gól továbbra is váratott magára. Szögleteinknél nagyon jól helyezkedtek a védők, és a lestaktikájuk is kifogástalanul működött. A hazaiak pedig érezték, hogy ha rátesznek egy lapáttal, zavarba tudnak hozni bennünket. Ez sajnos meg is történt. Igyekezetüket sikerült góllal megkoronázniuk: Diamé jól eltalált lövésénél Veszelinov kapitulált – 1:1.

Leginus percekkel később ismét a javunkra fordíthatta volna a mérkőzés állását, de Piroščák elejét vette ennek. Az egyenlítő gól után a hazai drukkerek hangja is felerősödött, a mérkőzésre kilátogató 1300 szurkoló addig csendben nézte a találkozót. Telt-múlt az idő, Krstović próbálkozásai nem voltak elég acélosak, Kalmár szabadrúgását pedig remek érzékkel védte a kapus. Egyre idegesebbé vált a hangulat, érezte a Homonna, hogy nagy skalpot gyűjthet, ha rúg még egy gólt.

Szerettük volna szétoszlatni a reményeiket, de sajnos nem a mi elképzelésünk szerint alakult a folytatás. Épp ellenkezőleg, a frissen pályára lépő Jurčišin első labdaérintésből gólt szerzett – 2:1. Ekkor biztossá vált: ha nem rúgunk gólt, nem jutunk tovább a legjobb 16 közé. Izgalmas hajrá várt ránk, de a labda nem és nem akarta megtalálni a hazai kapuba vezető utat. Ramadan éles beadása minden sárga mezes előtt elsuhant, több egyenlítési lehetőségünk pedig már nem adódott. Kiestünk…

Nem indult rosszul a meccs. Leginusnak a vezető találata után még volt egy óriási helyzete, ám gólt már sem ő, sem más csapattárs nem lőtt, míg a szívós homonnaiak a térfélcserét követően kétszer is bevették a kapunkat. A Slovnaft Cup-ban nem folytathatjuk, de a bajnokság nem áll le, vasárnap otthon fogadjuk az újonc Zólyombrézót. 

FK HOMONNA - DAC 1904 2:1 (0:1)
Slovanft Cup, 4. forduló, Štadión FK Humenné, Homonna, 2022.10.18., 12:30
Játékvezetők: Gemzický - Jekkel, Železňák
Nézőszám: 1300
Gólszerzők: 60. Diamé, 77. Jurčišin, ill. 27. Leginus
Sárga lap: 73. Maťaš, 78. Jurčišin, 91. Sedláček, 93. Kuc, ill. 32. Nebyla, 88. Ciganiks, 93. Krstović
DAC 1904: Veszelinov - Blackman (84. Andzouana), Kružliak, Muhamedbegovic, Ciganiks (90. Dimun) - Nebyla (84. Veselovský), Fazlagić, Kalmár (K) - Ramadan, Balogh (46. Krstović), Leginus
Homonna: Piroščák - Zlacký, Kuc, Dzurík, Vasiľ - Vaľovčin (65. Komjatý), Komár (86. Jančo), Sedláček, Maťaš (76. Jurčišin) - Streňo (K), Diamé (86. Rypák)

A mérkőzés statisztikája:

Lövések: kapura: 3:7, mellé: 3:5 
Szöglet: 3:12
Les: 1:3

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Slovnaft Cup
Cookies