Back to top

Beszámoló: DAC 1904 - Rózsahegy 2:3 (1:2)

Publikálva: 2022, május 16 - 09:48
A felsőházi rájátszás utolsó hazai meccsén gyorsan szerzett vezetés után végül a DAC húzta a rövidebbet. Dimun második percben érkező találatára hamar jött a válasz, Krstović második félidőben lőtt gólja pedig ezúttal csak a szépítésre volt elegendő.
Beszámoló: DAC 1904 - Rózsahegy 2:3 (1:2)

A kupadöntő miatt a múlt héten nem rendeztek bajnoki mérkőzést a Fortuna Ligában, amely az utolsó előtti fordulójához érkezett. A MOL Arénába ezúttal az a Rózsahegy látogatott, amely idén nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva az második helyett vette célba. A vendégek vezetőedzőjének, a korábban klubunkat is erősítő Peter Struhárnak szép emlékei vannak Dunaszerdahelyről, ma viszont arra készültünk, hogy egy jó hangulatú találkozón egyetlen ponttal se járuljunk hozzá a rózsahegyiek ezüstérmes esélyeihez.

Nem is kezdődhetett volna „rózsásabban” a mérkőzés a számunkra: Blackman a 2. percben lopta a távolságot a kapu felé, de a döntő pillanatban elesett, a kivágódó labdát viszont Dimun kapásból bikázta a kapuba a 16-os sarkából – 1:0. Szépségdíjas találat volt, akárcsak Ciganiks Zsolna ellen szerzett gólja még áprilisban, amely elnyerte a Hónap Gólja díjat, s ezért a kezdő sípszó előtt trófeát is kapott lett játékosunk.

Dimun korai találata megalapozta a hangulatot, de sajnos a válasz is nagyon korán megérkezett a vendégek részéről. Egy szép támadás végén Bobček passzát Regáli vágta védhetetlenül a kapuba, megszakítva ezzel Veszelinov több mint három meccse tartó kapott gól nélküli sorozatát – 1:1.

A 11. percben Nebyla kapott remek labdát, de lövés helyett tétovázott, csak szögeltig jutottunk. Jó volt az iram, mindkét csapat gólratörően játszott. Újabb helyzet következett, ezúttal Moumou ugratta ki Andzouanát, de a védő és Krajčírik kapus együttes erővel megakadályozták abban, hogy újabb hazai gólnak örülhessen a MOL Aréna közönsége. Ehelyett egy vendégtalálat miatt kellett szomorkodnia. A 20. percben jártunk, amikor nagy tömörülés alakult ki az ötös vonalán egy szögletet követően. Mojžiš ugrott a legmagasabbra, és vezetéshez juttatta a liptóiakat – 1:2.

Vesztésre álltunk ugyan, a meccs tempója viszont nem változott. Sharani egy oldalhálóval jelezte, hogy minél hamarabb szeretnénk kiegyenlíteni, majd Nebyla előtt adódott újabb lehetőség, ami nem érett góllá. Szurkolóink együtt éltek a játékkal, szólt a dob, a B-közép pedig nagyobb hangerőre kapcsolt. A 33. percben Veszelinovnak kellett egy veszélyesen kapura csavarodó labdát szögletre tolnia, majd hét perccel később egy gellert kapott labda tartott a jobb sarokra, de ezt is védte a fiatal magyar hálóőr.

A 42. percben a mérkőzés egyik legszebb támadásának lehetett szemtanúja a MOL Aréna 5068 fős közönsége. Sharani remek cselekkel tisztára mosta magát, majd kiváló érzékkel gurított vissza a második hullámban érkező Dimun elé, aki ezúttal ballal tűzte rá, de Krajčírik bravúros reflexmozdulattal hárított. A ráadás pillanataiban még ennél is nagyobb helyzetben rontott nagyot Regáli a másik oldalon, aki csúnyán mellé lőtte a ziccert. Már kérdés, hogy a játékvezető les címén amúgy sem adta volna meg a találatot.

Joao Janeiro kettős cserével indította a második játékrészt. Sharanit Krstović, Njiét pedig Ciganiks váltotta. Négy percet kellett várni az első izgalmas jelenetre: Momou pár csel után Krstovićhoz passzolt, de a montenegrói csatár lapos gurításában nem volt kellő erő. A B-közép ismét feljebb tolta a hangerőt, amikor Davis az 55. percben megcsinálta a nehezét a vonal mellett, majd Moumouval rúgatott volna gólt, de Krajčírik védett. Ilyen támadásból szívesen elnéztünk volna még párat a hátralévő időben. Brunetti távolról leadott bombáját is masszív taps kísérte, a labdát csak szerencsével tudta szögletre tolni a kapus.

Benne volt a játékunkban a gól, jött is a „Mindenki szurkoljon!“ – buzdítás az ellenfél kapuja mögül a hangulatfelelősöktől, s közben Krstović gurított mellé. A 63. percben egy kétes szituáció miatt füttykoncertbe csapott át a szurkolás. Madleňák kezére pattant a labda a büntetőterületen belül, de Kružliak játékvezető nem ítélt tizenegyest a javunkra. Közben Veszelinovnak akadt nem is kis védenivalója, az állás azonban nem módosult. Ez volt az első kaput eltaláló lövés a vendégek részéről a második félidőben. Az ellenkező oldalon az időközben csereként beállt Balogh fordult kapura, lövésébe azonban határozottan lépett bele Fabiš. A lepattanóból Nebyla összehozhatta volna az egált, de fölé vágta a ziccert.

A 76. percben derült égből villámcsapásént érkezett a harmadik vendégtalálat. Fabiš harcolta ki a helyzetet, Bobček pedig Veszelinov háta mögé sarkazta a labdát – 1:3. Nem adott okot sok örömre az állás, de a szurkolók továbbra is a csapat mellett álltak, amely ennek köszönhetően nem vesztette el a harcikedvét. Össze is jött a szépítés! Krstović a 84. percben a tizenhatoson belül állva vette célba a kaput. A labda ugyan eltalálta Krajčíriket, de a kapus nem tudta megfogni, s végül a lába között pattant a hálóba – 2:3.

Huszáros hajrá következett, amely alatt egy Verlinden lövéssel ijesztettünk rá a liptóiakra, majd egy újabb tizenegyest reklamáltunk, de az eredmény már nem változott. Egy sokgólos mérkőzésen maradtunk alul, a Rózsahegynek pedig gratulálunk az ezüstérem megszerzéséhez.

A szurkolói kulisszára és a gólok számára ma sem lehetet panasz, egyedül a találatok eloszlása okozhat szomorúságot a számunkra. Már a második percben 1:0-át mutatott az eredményjelző, a vége mégis 2:3 lett. A helyzeteink megvoltak, a vendégek viszont hatékonyabbnak bizonyultak. A Rózsahegy a MOL Arénában bebiztosította az ezüstöt, melyet a lefújást követően még hosszú percekig ünnepeltek az öltözőben. A rájátszásból már csak egy mérkőzés van hátra: jövő szombaton a City Arénában lát vendégül bennünket a bronzérmes Nagyszombat. A szezon azonban itt még nem ér véget a számunkra, mert május 24-én a Trencsénnel küzdünk meg a nemzetközi kupaszereplésért.

Edzői értékelés:

Joao Janeiro (DAC 1904): „Gratulálok aRózsahegynek az ezüstérem megszerzéséhez. Az a csapat érdemli meg a győzelmet, amelyik több találatot szerez. Nem is akarok igazán mást hozzáfűzni, mert nem akarom, hogy megbüntessenek. A mérkőzés előtt elmondtuk, hogy az ellenfél nagyon erős a rögzített helyzetekben. Mérkőzés után minden teljesítményt kielemzünk. Minden játékos értékes a klub számára.” 

DAC 1904 - MFK RÓZSAHEGY 2:3 (1:2)
Fortuna Liga, rájátszás, 9. forduló, MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2022.05.15., 20:00
Játékvezetők: Kružliak - Pozor, Poláček
Nézőszám: 5068
Gólszerzők: 2. Dimun, 84. Krstović, ill. 6. Regáli, 20. Mojžiš, 76. Bobček
Sárga lap: 23. Kružliak, 71. Joao Janeiro (edző), ill. 45. Luterán, 62. Krajčírik, 87. Bobček, 89. Domonkos, 91. Gerec, 93. Peter Struhár (edző)
DAC 1904: Veszelinov - Blackman, Kružliak (K), Brunetti, Davis - Njie (46. Ciganiks) - Dimun (76. Andrezinho), Moumou (72. Verlinden), Nebyla - Andzouana (58. Balogh), Sharani (46. Krstović)
Rózsahegy: Krajčírik - Fabiš, Maslo (K), Mojžiš, Madleňák - Luterán (89. Múdry), Lichý - Domonkos - Regáli (61. Gerec), Bobček, Rymarenko (66. Ďungel)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 67% : 33%
Lövések: kapura: 7:4, mellé: 4:2
Szabadrúgás: 15:10
Szöglet: 7:6
Les: 1:2

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Fortuna liga
Cookies