Back to top

Beszámoló: Bős - DAC 1904 1:5 (0:3)

Publikálva: 2023, augusztus 24 - 08:45
Több mint háromezer néző előtt öt gólt rúgva a Bősnek továbbjutunk a Slovnaft Cup következő, harmadik fordulójába.
Beszámoló: Bős - DAC 1904 1:5 (0:3)

Rég kellet ilyen rövid utat megtennie csapatunknak egy tétmeccsre, mint a Slovnaft Cup 2. fordulójában. A csapatbusz motorja még fel sem pörgött a kellő fordulatra, a jármű máris leparkolt a bősi Parkerdei Stadionnál, ahol számunkra is elkezdődött a hazai kupasorozat. Vendéglátóink már hetek óta várták a meccsnapot, hiszen nem gyakori, hogy első osztályú csapattal játszhatnak, pláne nem olyannal, melynek egyébként ők maguk is a szurkolói.

Az Aranyosmaróton pályára küldött kezdőhöz képest három változás volt Adrian Guľa keretében, aki a mérkőzést megelőzően azt mondta, „meg akarjuk mutatni a játéktudásunkat, kiharcolni a továbbjutást és folytatni a hétvégén megkezdett sikersorozatunkat”. Ennek tükrében elég gyorsan, már a 4. percben megszereztük a vezetést Ramadan révén – 0:1. Szír játékosunk egy szöglet utáni kombinációt zárt le góllal.

A csordultig megtelt Parkerdei Stadionban meglátszott a három osztálynyi különbség a két csapat között, a hazaiak csak nagyon ritkán jutottak labdához, egy-egy beívelést leszámítva pedig nem jelentettek komoly veszélyt Popović kapujára. A hangulat így is nagyszerű volt a nagy hőségben megrendezett találkozón, elsősorban a vendégszektorban helyet foglaló szurkolóink által énekelt DAC-rigmusoknak köszönhetően.

A 14. percben már a második gólnak örülhettünk. Trusa remekül találta el a labdát a büntetőterületen kívül, Ollári pedig hiába nyújtózkodott – 0:2. A 28. percben Trusa duplázhatott volna, de csak a kapust találta el. Újabb két perc elteltével viszont ismét rezdült a hazai háló. Végh sárga lapot érően szabálytalankodott a tizenhatosban Vitálissal szemben, a megítélt büntetőt pedig Ramadan magabiztosan értékesítette – 0:3. A félidőben még minimum két gólt szerezhettünk volna, ám egy beívelésnél Ollári megelőzte az előre húzódó Risvanist, majd Herc lapos lövésénél ismét jeleskedett, és szögletre tolta a labdát. Így is megérdemelt előnnyel vonulhattunk be az öltözőbe.

A játékosállományon csak Adrian Guľa frissített a két edző közül: Dimun, Trusa és Pinto jött le, Čermák, Niarchos, Gruszkowski pedig be. A félidő elején a legnagyobb üdvrivalgást az váltotta ki, mikor a hangosbemondó közölte, hogy 3150 néző váltott jegyet a mérkőzésre. Az újabb gólörömre sem kellett azonban sokat várni. Az 51. percben Čermák szögletét Risvanis tovább tolta, Ramadan pedig mesterhármast lőve a kapuba küldte – 0:4

Egy perccel később Vitális lökete csattant a bal kapufán. Ekkor már nem volt vitás, melyik csapat jut tovább a harmadik fordulóba, csak egy kérdés maradt lezáratlan: hány gól születik még? Gruszkowski válaszolhatott volna elsőként, de kapuba tartó bombáját a jól védő Ollári kiöklözte. A 60. percben már Molnár Krisztián is friss erőket küldött a pályára, abban bízva, hogy összejön a hazai szépítés. Testben ugyan már egyre fáradtabbak voltak a bősiek, de a szívük vitte őket előre, és a 70. perc után kétszer is kaput találtak, majd a 78. percben szépítettek. Nikulin szerencsés góljával 1:4-re változott az eredmény. Innentől kezdve már csak levezetés volt a meccs hátralévő része, de hogy kerek legyen a történet, a ráadás utolsó pillanatában még egy öngól is született. Čermák próbálkozása Isakov lábáról pattant a bősi kapuba, így alakult ki az 1:5-ös végeredmény.

Megmutatkozott a pályán a különbség a két csapat között. Az első félidő után már háromgólos vezetéssel vonulhattunk be az öltözőbe, és miután a második játékrészben is egy góllal jobbnak bizonyultunk a hazaiaknál, továbbjutottunk a kupa következő körébe. Ellenfelünk a Tallós-Felsőszeli párharc győztese lesz, szeptember 27-én.

Edzői értékelés:

Adrian Guľa (DAC 1904): „Örülünk a győzelemnek. Fontos, hogy látszódott az osztálykülönbség, és hogy megörvendeztettük a bennünket elkísérő szurkolóinkat. Ilyen buzdítás mellett a játékosoknak teljes gőzzel kell játszaniuk. Nem állítom, hogy domináltunk az egész mérkőzésen. Gyorsan betaláltunk, de ennél több gólhelyzetet kell kialakítani a jövőben, és nyomást helyezni az ellenfélre. Értékesnek tartjuk a győzelmet, mert máshogy is alakulhatott volna, ha nem így állunk hozzá, de semmit sem bíztunk a véletlenre. Ez a szlovák kupa, ahol mindig maximum erőbedobással kell játszani. Azt szeretném, ha a játékosok éreznék, hogy meg kell harcolniuk a csapatbéli helyükért, játszanak akár 20, 35 vagy 45 percet, a DAC-ért játszanak. Az edzésen való hozzáállással és a meccsen nyújtott teljesítménnyel lehet kivívni a játékjogot, nem szavakkal. Néhányan nagyon jól mutatkoztak, néhányaknak azonban még fejlődniük kell.”

Molnár Krisztián (Bős): „Azt kaptuk, amire számítottunk. Tudtuk, hogy a DAC nem fogja félvállról venni a meccset, és ezt be is bizonyította. Azt sajnáljuk, hogy rögtön az elején gólt kaptunk. Az első félidőben a futballból sokat nem mutattunk. A második félidő aztán kifejezetten jó volt, volt helyzetünk is, gólt is rúgtunk. A játékosoknak azt mondtam, hogy mi csak nyerhetünk ezzel a meccsel. Nekünk már az győzelem, hogy gólt rúgtunk, és megtapsoltak bennünket. Három osztálynyi különbség van a két csapat között, ezt figyelembe kell venni. Ünnep volt számunkra a találkozó.”

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

SK 1923 BŐS - DAC 1904 1:5 (0:3)
Slovnaft Cup, 2. forduló, Parkerdei Stadion, Bős, 2023.08.23., 17:00
Játékvezetők: Valent - Ferenc, Štofik
Nézőszám: 3150
Gólszerző: 78. Nikulin, ill. 4., 30. (11m), 51. Ramadan, 14. Trusa, 91. Isakov (öngól)
Sárga lap: 29. Végh, 45+1. Tóth, 66. Vidovič
DAC 1904: Popović - Pinto (46. Gruszkowski), Risvanis (K), Csinger, Mendez - Vitális, Dimun (46. Čermák), Herc (75. Lami) - Veselovský, Trusa (46. Niarchos), Ramadan (60. Záhradník)
Bős: Ollári - Nagy, Végh, Németh (61. Viola), Vidovič (75. Magyar) - Gányovics (61. László), Bertalan - Zsigmond (K) (61. Iszakov) - Nikulin, Tóth, Méry (80. Polák)

A mérkőzés statisztikája:

Lövések: kapura: 6:11, mellé: 4:2
Szöglet: 3:6
Les: 2:2

Kiss Balázs / dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Slovnaft Cup
Cookies