Back to top

Beszámoló: Besztercebánya-DAC 3:2 (1:1)

Publikálva: 2021, április 14 - 17:52
Véget értek a kupáról szövögetett álmaink. A rendes játékidő utolsó pillanatában szerzett találattal a Besztercebánya 3:2-re legyőzött bennünket, és elvette tőlünk annak lehetőségét, hogy bejussunk a Slovnaft Cup elődöntőjébe.
Beszámoló: Besztercebánya-DAC 3:2 (1:1)

Egy héttel ezelőtt szerencsét hozott a zólyomi pálya a Rózsahegy elleni nyolcaddöntőben. A mai meccsen a helyszín változatlan volt (most nem a járványhelyzet, hanem a besztercebányai stadion felújítása miatt rendezték meg itt a találkozót), az ellenfél viszont az élvonalba igyekvő Besztercebánya. Bernd Storck ismét egy új összetételben küldte pályára a csapatot. Jedlička kisebb sérülés miatt hiányzott, Blackman enyhe rosszullétre panaszkodott a meccs előtt, Balić, Ramirez és Kružliak pedig a kispadon foglaltak helyet.

Második vonalbeli ellenfelünk álomrajttal kezdte a mérkőzést. Egykori játékosunk, Róbert Polievka ívelte be szabadrúgásból a labdát, melyre Kupčík jó ütemben érkezett, és megszerezte a vezetést – 1:0. Hidegzuhany volt ez a javából, de szerencsére nem vált kapkodóvá, idegessé a játékunk.

A 17. percben a pályán lévő négy német játékosunk egyike, Moumou talált a kapuba, de Dohál játékvezető les címén érvénytelenítette a gólt. Ezt megelőzően még Friedének is volt egy gyenge próbálkozása, de a hazaiak mindössze 18 éves hálóőre védte a fejest. Majd újabb „német meló” következett: Moumou vitte ki a szélre a labdát, őrzője nem támadta, így viszonylag könnyen tudta betenni centerbe Friedének, aki kapásból tüzelt, de Baláž hárított. Moumou következő lövésénél újfent a kapus jeleskedett.

Egészen a 20. percig marad érintetlen a hazaiak hálója, ekkor Divković szögletét követően Müller fejjel volt eredményes – 1:1 A zólyomi stadion mögött emelkedő földsáncon mintegy 50 ember gyűlt össze. Kezdetben csak néma szemlélői voltak az eseményeknek, de idővel megjött a hangjuk, és a buzdításba kezdtek – a piros mezesek buzdításába.

A hazai oldalon előbb Willwéber próbálkozott egy távoli lövéssel, majd Starší veszélyeztetett fejjel, de labdájára számított Száraz. Válaszként szabadrúgásból próbáltunk veszélyeztetni: mivel sem Kalmár, sem Balić nem volt a pályán, ezúttal Davis próbálkozott, de lövése levágódott a sorfalról. A lepattanót Schäfer durrantotta rá, de Baláž a helyén volt. Még a félidő legvégén is adtunk munkát a kapusnak, ekkor Davis léc alá tartó labdáját ütötte ki.

Bernd Storck már a szünetben változtatásra szánta el magát: Divković helyére Andzouana érkezett. Az 50. percben nagyon közel állt a gólhoz Stanislav Varga együttese: Vujošević lövését csak kiütni tudta Száraz, de olyan szerencsétlenül, hogy ezzel még nagyobb helyzetbe hozta Kvocerát, aki végül a bal kapufát találta csak el. Végül Száraz vetette rá magát a labdára. A legutóbbi bajnokin 2 gólt is szerző, és ezzel a góllövőlista élére álló Ramirez is játéklehetőséget kapott, és rögtön egy veszélyes lövéssel vétette észre magát, melyre leért a kapus.

A következő szögletünknél – melyet ezúttal Christie-Davies tekert be – viszont már szomorúan vette ki a labdát a kapuból: a sarokról érkező labdát Kupčík Beskorovainyi irányába tudta csak elfejelni, aki köszönte szépen az ajándékot, és a hálóba bólintott – 1:2. Örömünk ideje azonban csak másodpercekben volt mérhető, miután a csereként beállt Frimmel futott el a bal szélen, és éles szögből kiegyenlített – 2:2.

A 79. percben Ramirez vitte le az alapvonalig a labdát, de csupán a szöget jól záró Balážt találta el. Még mindig volt azonban idő arra, hogy javunkra fordítsuk az állást. Bernd Storck úgy gondolta, ebben a kispadon ülők is segíthetnek, ezért a már említettek mellett csatába küldte Balićot, Taiwót és Njiét is. Következett a körömrágást sejtető hajrá. Három perccel a rendes játékidő letelte előtt Andzouana tört volna be a tizenhatosba, ahol Vajda még a vonal előtt szabálytalanul megállította. A szabadot Balić lőtte be erősen, de csak szögletig jutottunk. A hazaiak közben már a tizenegyesrúgásokra készülve a kapusukat is lecserélték – ez a húzás a Komárom ellen is bejött nekik múlt héten a nyolcaddöntőben.

A szomorúságot számunkra az jelenti, hogy a büntetőkig sajnos el sem jutottunk. A meccs véghajrájában Frimmel szabadrúgása a kapufáról levágódva került Tóth elé, onnan pedig Száraz háta mögé – 3:2. A videós visszajátszás egyértelműen bizonyítja, hogy Tóth a könyökével szerezte a gólt, de sajnos már ez sem változtat azon a tényen, hogy kiestünk a kupából.

Alfa és Omega – a legelső és a legutolsó percben is gólt kaptunk a Besztercebányától, és mivel ezeken kívül is kaptunk tőlük egyet, így egy találattal alulmaradtunk a továbbjutásért vívott küzdelemben. A kupás álmaink szertefoszlottak. A bajnokságban azonban folytatódik a küzdelem a második hely megtartásáért.

Edzői értékelés:

Bernd Storck (DAC): „Nagyon csalódottak vagyunk. Nehéz ilyenkor szavakat találni. Nagyon mérges vagyok az utolsó pillanatban történtek miatt. Úgy láttam, hogy szabálytalanság előzte meg a harmadik gólt. A videón látszik, hogy a játékos könyökkel küldte a labdát a kapuba. Mindenesetre nagyon fájó a hajrában kapott gól. A kupában szerettünk volna sikeresen szerepelni. Felészültünk az ellenfél játékából, megfigyeltük őket. Most már a bajnokságban kell koncentrálnunk a következő mérkőzésre.”

Stanislav Varga (Besztercebánya): „Jó mérkőzést játszottunk egy nagyon erős ellenféllel. Nagy köszönet jár a játékosoknak a hozzáállásukért, és azért, hogy a rendes játékidőben sikerült kivívni a továbbjutást. Szlovákia egyik legerősebb csapatát sikerült legyőznünk. A kupára bónuszként tekintünk, a prioritást továbbra is a bajnokság jelenti a számunkra. A másodosztály erős bajnokság.”

FK DUKLA BESZTERCEBÁNYA - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 3:2 (1:1)
Slovnaft Cup, negyeddöntő, Zólyom 2021.04.14., 13:30
Játékvezetők: Dohál - Galo, Košecký
Nézőszám: nézők nélkül
Góllövők: 1. Kupčík, 69. Frimmel, 90+3. Tóth, ill. 20. Müller, 67. Beskorovainyi
Sárga lap: 43. Nosko, 52. Willwéber, 87. Vajda, 89. Lukáčik, ill. 89. Ramirez
DAC: Száraz - Sommer, Müller, Beskorovainyi, Davis (K) - Schäfer (82. Njie), Christie-Davies - Divković (46. Andzouana), Friede (58. Ramirez), Moumou (82. Taiwo) - Nicolaescu (70. Balić)
Besztercebánya: Baláž (91. Krejčí) - Migaľa (91. Gonda), Nosko, Kupčík, Lukáčik - Willwéber (76. Tóth), Snitka - Starší, Polievka (K), Kvocera (64. Vajda) - Vujošević (64. Frimmel)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 47% : 53%
Lövések: kapura: 7:10, mellé: 3:2
Szabadrúgás: 22:18
Szöglet: 3:8
Les: 0:2

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Slovnaft Cup