Back to top

Beregszászon járt városunk küldöttsége

Publikálva: 2019, május 28 - 16:23
Május utolsó hétvégéjén a Beregszászi Városnapok rendezvényein vett részt városunkból Karaffa Attila alpolgármester és Molnár Tímea a Közoktatási, szociális, sport és kulturális osztály főosztályvezetője.
Beregszászon járt városunk küldöttsége

Testvérvárosunk ekkor ünnepelte az ősi város 956. évfordulóját. A testvérvárosok küldöttségét és a meghívott vendégeket Babják Zoltán polgármester köszöntötte. A városnapok ünnepélyes megnyitójára a Kossuth téren került sor, ahol a város vezetőjén kívül beszédet mondott még Tarlós István, Budapest főpolgármestere, illetve Brezovics László a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke, Bocskor Andrea, a Fidesz-KDNP EP képviselője.

A hagyományőrzők felvonulása, a történelmi események felidézése, Rákóczi zászlajának kibontása a Pro Cultura Subcarpathica szervezésében valósult meg a megnyitó után. A díszvacsora után az Arany Páva étteremben került sor a Beregszász város díszpolgára – 2019 cím és a Pro Urbe – 2019 emlékérem, illetve a polgármester díszoklevele átadásának ünnepségére.

Számos kulturális és sportrendezvény, kirakodóvásár, a helyi iskolások fellépése tette színesebbé a Beregszászi Városnapokat. Karaffa Attilának és Molnár Tímeának lehetősége volt tájékozódnia a kárpátaljai politikai és a beregszászi önkormányzati helyzetről is. Ezen kívül lehetőség adódott arra is, hogy más magyarországi, erdélyi városok küldöttségeivel is megbeszéléseket folytassanak.

Ezt már olvasta?

Cookies