Jelenlegi hely

Benkő László: A pozsonyi csata

Publikálva: 2019, szeptember 2 - 13:27 Könyvbemutató
A Családi Könyvklub és a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek VMK szeretettel meghívja Önt és barátait Benkő László: A pozsonyi csata. Az első honvédő háború című könyvének bemutatójára! Egy fordulatos, monumentális történelmi kalandregény!
Esemény időpontja: 
Péntek, 2019, szeptember 13 - 18:00
Helyszín: 
Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ bábterme
Belépő: 
Ingyenes

Ahogy az Árpád nagyfejedelem vezette törzsi szövetség a Kárpát-medencét birtokba vette, rögtön gondoskodni kellett annak védelméről, ugyanis a nyugati kereszténység kezdettől kártékony, pogány nemzetet látott a magyarságban. A frank gyermek király, Lajos, aki hallgatva a főpapságra, beleegyezett abba, hogy Kr. u. 907 nyarán, három oszlopban óriási hadsereg induljon a magyarok földjére, hogy egyszer s mindenkorra letöröljék őket a föld színéről... 

A POZSONYI CSATA ízig-vérig olyan fordulatos, kalandos történelmi regény, amely plasztikusan az Olvasó elé tárja a korabeli történéseket, annak politikumát, és megmutatja azt a maga nemében világviszonylatban is különleges taktikai érzékkel megvívott, hősies csatát, amelynek következtében a XI. század első harmadáig nem mert nyugati sereg a magyarok földjére támadni.
A 907-es pozsonyi csata hiteles információk szerint az USA katonai tanintézeteiben – a történelem más nagy csatáihoz hasonlóan – hadtörténeti témakörben konzultációs anyagként szerepel.

Beszélgessünk a történelmi korról, Árpád fejedelem történelmi tetteiről és a korabeli Európa politikai helyzetéről…

Eljön? Önnek is ott a helye! 

Mikor és hol?
2019. szeptember 13.  (péntek) 18.00 óra
Dunaszerdahely, 
Városi Művelődési Központ - kisterem

Legyen Ön is a Családi Könyvklub vendége!