Back to top

Bemutatkoznék, DAC-szurkoló vagyok – Nagy Roman

Publikálva: 2020, november 20 - 07:23
A Klikkout legutóbbi vendége Nagy Roman, akiről eddig csak annyit tudtam, hogy ő az a sárga „hajú” srác a stadionból, és látva a nagyudvarnoki „öregfiúk” csapatának tablóját, valószínűleg aktívan focizhatott is.
Bemutatkoznék, DAC-szurkoló vagyok – Nagy Roman

A megkeresésem idején éppen önkéntes tűzoltói feladatait gazdagította szülőfalujában, aztán pár nap múlva sikerült leülnünk beszélgetni. Kíváncsi voltam, mi a története ennek az érdekes szurkolói kelléknek, s ha már leültünk, természetesen szó esett sok minden másról is.

 

Milyen a kapcsolatod a labdarúgással úgy általában, esetleg fociztál is aktívan valamikor? Mit jelent a DAC az életedben?

Dunatőkésről származom, 10 éve Dunaszerdahelyen élek, a focival szülőfalumban ismerkedtem meg aktív játékosként. A foci örökké jelen volt az életemben, úgy mondanám, hogy a jó öreg falusi focihoz kötődtem. Egyszerű falusi srácként sosem a pénz miatt érdekelt a dolog, inkább, hogy az edzések után is együtt maradtunk, „kocsmáztunk”, meg ilyenek.

Tőkésen kívül több helyen megfordultam, a DAC legendás játékosa, Majoros György is volt edzőm, aztán a Szigeti Atti is.

Jelenleg tagja vagyok az udvarnoki öregfiúk csapatának, összejárunk, együtt nézzük a meccseket, javarészt a szerdahelyi stadionban is egy szektorban vagyunk.

Tőkésről anno egyedüli fiúként jártam Dunaszerdahelyre alapiskolába, egy lány évfolyamtársammal. Naponta a stadion mellett mentünk el, aztán jött az ötlet, hogy szökjünk be a stadionba, járjunk a szerdahelyi srácokkal a DAC-ra.

Mondhatni, igazi DAC-szurkoló az elmúlt 20 évben lettem, főleg az Otelló körüli társaságba tartoztam, tartozom. Majd az aktív pályafutásom alatt sorra jöttek a sérülések, egyre több lett a fájdalom, így több idő maradt a DAC-ra, elkezdtem idegenbeli meccsekre is járni.

A cikket a Klikkout oldalán olvashatja tovább.

Fotók: Klikkout / Szabó Péter Pál

Ezt már olvasta?

Címkék: Klikkout