Back to top

A Bellus lesz a DAC ellenfele

Publikálva: 2018, augusztus 9 - 16:12
A Slovnaft Cup harmadik fordulójában a régi ismerős Bellus együttesével találkoznak a sárga-kékek.
A Bellus lesz a DAC ellenfele

A harmadik ligás Puhó otthonában aratott tegnapi 5:2-es győzelmével teljesítette a kötelezőt a DAC, amely bejutott a Slovnaft Cup következő fordulójába. Együttesünk góljait Šatka (2), Davis (11m), Almási és Ljubičić szerezték.

A sorsolás a 3. fordulóig adott volt, így már azt is tudjuk, hogy a következő ellenfelünk a TJ Kovo Bellus (Beluša) gárdája lesz. Ismét a puhói járásba utazunk tehát és ezúttal is egy olyan ellenfélhez, amellyel már a múltban találkoztunk a kupaküzdelmek során.

Arra a mérkőzésre 2016. augusztus 16-án, a Slovnaft Cup 2. körében került sor. Akkor Szarka Ákos 54. percben szerzett góljával győzött a DAC 1:0-ra.

Hasonlóan, mint két éve, a bellusiak most is a III. liga nyugati csoportjában szerepelnek. Bár igaz, hogy a múlt szezonban elért 15. helyezés alapján kiestek volna a negyedik vonalba, ám épp a DAC B visszalépése benntartotta őket az osztályban. A kék-fehérek most vasárnap, a ViOn B elleni összecsapással indítják a bajnokságot.

A Slovnaft Cup küzdelmeiben eddig két, ötödik ligás együttessel mérkőztek meg Dušan Kramlík vezetőedző védencei. Kezdésként 2:0-ra nyertek a Slovan Brvnište otthonában (gólszerző: Gorelka 2), majd a 2. fordulóban ugyanilyen arányban diadalmaskodtak Podmanínban is (gólszerzők: Gažo, Mišutka).

A Slovnaft Cup 3. fordulójának hivatalos játéknapját 2018. szeptember 5-én, 16.30 órától rendezik.

A Slovnaft Cup versenykiírása szerint egészen a negyeddöntőkig egy mérkőzésen dől el a továbbjutó kiléte. Döntetlen eredmény esetén nincs hosszabbítás, hanem rögtön a tizenegyespárbaj következik.   

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Slovnaft Cup
Cookies