Jelenlegi hely

Beleesett a sárba… A roma kultúráról másképp

Publikálva: 2018, október 1 - 22:10 Előadás, bemutató
Milyen ma romának lenni? Lehet-e beilleszkedni kirekesztő világunkban? A cigány kultúra remek szórakozás, de mi van, ha karcol? Ezekről a kérdésekről beszélgetnek kóstolóval megrakott kerekasztal mellett Vajda Violetta moderátorral Oláh Gábor szociológus, a brünni Masaryk Egyetem és az ostravai egyetem tanára, valamint a Fláre Beás zenekar tagjai.
Esemény időpontja: 
Péntek, 2018, október 12 - 19:00
Helyszín: 
NFG
Belépő: 
Ingyenes

A Fláre Beás zenekar autentikus, elsősorban beás cigány zenét játszik immár 27 éve, Veszprém megye cigány folklórjának legkiemelkedőbb képviselőjeként. Tagjai beás cigány fiatalok Devecserből, Borsodpusztáról és Somlószőlősről, akik mindannyian családjaikból öröklött tehetséggel vannak megáldva, melyet kitartó gyakorlással, nagy lelkesedéssel mára magas színvonalú, zenei élményt adó különleges produkcióvá érleltek.
Ez alkalommal a banda tagjai nemcsak muzsikálnak és táncot, éneket tanítanak, hanem mesélnek a zenéről, a roma kultúráról, a kitörési lehetőségekről, magukról és azokról az izgalmas, sokszor megrázó helyekről, ahova egyre többet hívják őket muzsikálni, beszélgetni.
A Fláre Beás tagjai ígértek cigánykenyeret, akinek van kedve, csatlakozzon a kóstolóhoz saját házi finomságaival.

A belépés ingyenes