Back to top

Beiratkozási Program 2017

Publikálva: 2017, március 4 - 09:35
A Rákóczi Szövetség 2017-ben is pályázatot hirdet a Felvidéken magyar iskolába íratott gyermekek részére.
Beiratkozási Program 2017

A felvidéki iskolai beiratkozások esedékessége folytán a Rákóczi Szövetség a 2017/2018-as tanév magyar iskolakezdői számára is meghirdeti beiratkozási ösztöndíj pályázatát. A program a tavalyi évhez hasonlóan minden magyar tanítási nyelvű iskolába beíratott iskolakezdőre vonatkozik Szlovákia területén.

A Rákóczi Szövetség a programot továbbra is elsősorban a magyarországi civil társadalom és az önkormányzatok adományaira alapozva hirdeti meg.

A Szövetség december folyamán 12 409 szlovákiai magyar óvodás szüleinek juttatta el levelét a magyar iskolaválasztás érveivel együtt, karácsonyi ajándékcsomaggal összekötve. Ebben a levélben tájékoztatták a szülőket a beiratkozási ösztöndíjról, jelezve számukra, hogy az ehhez szükséges pályázati adatlapot az iskolai beiratkozáskor tölthetik ki.

3 964 olyan óvodásról sikerült tudomást szerezni, akik beszélnek magyarul és 2017 szeptemberében iskolakötelessé válnak.

A Szövetség azzal a kéréssel fordult partnereihez, hogy a pályázati felhívását használják fel az iskolaválasztási kampányban, illetve az adatlapot az iskolai beiratkozások alkalmával töltessék ki a beiratkozó gyermekek szüleivel (ezek a Rákóczi Szövetség honlapján is elérhetők: www.rakocziszovetseg.org/2017/02/13/felhivas_beiratkozasi_program_2017).

Az ösztöndíjak átadására a pályázati felhívásban foglaltaknak megfelelően kerül majd sor 2017 őszén.

Ezt már olvasta?

Cookies