Back to top

Bálint-napi vércsepp: Félszáz véradó a MAX-ban

Publikálva: 2023, február 19 - 11:55
Az idén nem az elmúlt években megszokott nap, vasárnap gyűltek össze az önkéntes véradók a MAX bevásárló- és szórakoztatóközpontban; csütörtökön, egy egyszerű munkanapon jöttek segíteni a Bálint-napi vércsepp akció hívására.
Bálint-napi vércsepp: Félszáz véradó a MAX-ban

A hagyománytól eltérő napon sem lehetett okuk panaszra a szervezőknek, hiszen a véradásra 66-an regisztráltak, közülük pedig 54 véradó járult hozzá mások önzetlen megsegítéséhez. Ami mindig különleges öröm, az az első alkalommal vért adók száma, akik ezúttal 17-en döntöttek a nemes cselekedet mellett - tájékoztatta portálunkat a Szlovák Vöröskereszt Dunaszerdahelyi Területi Egylete.

Örömmel tudatták azt is, hogy még ugyan csak februárt írunk, de már 25 tervezett mobil véradás került az idei naptárjukba. A 2023-as évben eddig megvalósult öt alkalommal már több mint kétszázan adtak vért, közülük 39-en első alkalommal - tudtuk meg az egylet munkatársaitól.

Ferenci Ildikó, a Bálint-napi vércsepp szervezője is örömét fejezte ki a korábbiaktól eltérő időpontban megvalósult véradás adatait látva, hiszen minden alkalom, amikor másnak segíthetünk, az nekünk is jó érzés. A Vöröskereszt helyi egylete mellett megköszönte a Nemzeti Transzfúziós Szolgálat munkatársainak is a kedves, és hathatós segítséget, valamint a támogatóknak a hozzájárulást az akció sikeréhez.

Szöveg és kép: -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies