Back to top

A bajnoki aranyat szerző kézis lányokat köszöntötték

Publikálva: 2023, május 4 - 15:54
A MOL liga bajnokait, a HC DAC Dunaszerdahely bajnoki aranyat szerző kézis lányait köszöntötték ma a városházán.
A bajnoki aranyat szerző kézis lányokat köszöntötték

A ligagyőztes kézilabdásokat és a klub vezetőségét dr. Hájos Zoltán polgármester, valamint Karaffa Attila és dr. Puha György alpolgármester, a képviselő-testület több tagja, Bubniak Júlia hivatalvezető és Nagy Darina kabinetfőnök fogadta. 

„Mély büszkeséggel tölt el bennünket, hogy városunk női kézilabdacsapata elsöprő eredménnyel megnyerte a MOL Extraliga cseh-szlovák közös bajnokságot”

– vezette fel az ünnepi eseményt moderáló Tilajcik Edit, majd dr. Hájos Zoltán köszöntötte a városházán megjelent csapatot s köszönte meg nekik a Dunaszerdahelyért végzett kitartó és kemény munkát, amit a klub vezetése, a szakmai stáb és a csapattagok hosszú évek alatt értek el, és amiért háláját fejezi ki számukra Dunaszerdahely városa. 

„Ilyen történelmi esemény kapcsán fontos, hogy egy pillanatra megállítsuk az időt, és megbecsüléssel elismerjük az Önök munkáját. A város történelmében is kiemelkedő ez a pillanat, amikor megköszönhetjük a csapat tagjainak, a vezetőségnek, az edzőknek és minden munkatársnak, hogy városunknak is elnyerték ezt a bajnoki címet”

– fogalmazott a polgármester, aki hozzátette, hogy nem csupán a város vezetése, de Dunaszerdahely minden polgára nagy figyelemmel kísérte a kézilabdás lányok tevékenységét. 

„Emögött a munka mögött bizony kemény munka áll és verejtékek, lemondások kísérték” – tette hozzá Hájos Zoltán, megemlítve, hogy a város örömmel, szurkolással várja majd a nemzetközi kupát is. A városvezető egyben megköszönte a képviselő-testületnek is, hogy támogatták, a város is segítse a klub stabil pénzügyi hátterének a megteremtését. 

A csapat, a menedzsment és a vezetőség nevében dr. Horváth Zoltán klubelnök köszönte meg a város elismerését.

„Köszönjük a meghívást és azt, hogy ezzel a gesztussal a város is kiemeli az a többéves munkát, amelyet a klub eddig végzett. Azt is el kell mondani, hogy ez az eredmény nem jöhetett volna létre anélkül a sokéves kézilabdahagyomány nélkül, amely Dunaszerdahely városára jellemző volt, akár az elmúlt jó néhány évtizedben is”

– fogalmazott a klubelnök. 

„Hét évvel ezelőtt, amikor megszületett a közös városi klub ötlete, akkor sokan voltak, akik ezt az ötletet nem csak támogatták, de nagyon sokat hozzá is tettek ahhoz, hogy a klub fejlődni tudjon. Külön ki szeretném emelni a két elődklub vezetőjének a szerepét, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a megalakuló polgári társulás kibővülve a várossal és a két elődklubbal, egy szilárd alapot képezzen a klub fejlődéséhez. (...) Három dolgot szeretnék kiemelni, mi is kell a sikerhez.

A munka, a rend és a fegyelem Debre Viktor edzőnk életfilozófiája, de emellett még kellenek hozzá remek kézilabdások, kell hozzá a dunaszerdahelyi sportszerető szülő, a dunaszerdahelyi sportszerető szurkoló, és nem utolsó sorban kellenek hozzá Dunaszerdahely sportszerető vállalkozói, támogatói és természetesen egy olyan önkormányzat, amely támogatja a sportot. És persze az alapiskolák sportszerető hangulata, a tanítók, testnevelők”

– tette hozzá dr. Horváth Zoltán.

Ezt követően dr. Hájos Zoltán polgármester, illetve Karaffa Attila és dr. Puha György alpolgármesterek köszöntötték előbb Debre Viktor edőt, Prikler Silvia edzőt, Ludik György fizioterapeutát és masszőrt, Hudák Juraj kapusedzőt, Bakalár Igor erőnléti edzőt, Ujhelyi Tamás doktort, majd a csapat tagjait,  Juhos Kata csapatkapitányt, Bizik Rékát, Pénzes Mónikát, Némethová Natáliát, Desortová Eliškát, Bugár Cintiát, Rajnohová Erikát, Hornyák Bernadettet, Mészáros Rékát, Élő Beatrixot, Kovács Noémit, Pastorková Kristínát, Sári Barbarát, Costa Ligiát, Demeter Orsolya Virágot, Magera Noémit, Gajdóczi Barbarát, Oláh Bellát, Kucsera Rebekát és Hornyák Pannát. 

Az eseményt állófogadás zárta.

Nagy Attila

Ezt már olvasta?

Cookies