Jelenlegi hely

Az újszülötteket köszöntötték

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, szeptember 14 - 11:56 | Hírek
Dunaszerdahely egyik legörömtelibb és legfelhőtlenebb ünnepén fogadta a város legapróbb polgárait dr. Hájos Zoltán polgármester szeptember 14-én.
Az újszülötteket köszöntötték

A család életében meghatározó egy gyermek születése. A gyermekek ajándékok a szülőknek, de egyben a városnak is. Az önkormányzat ezért először, de hagyományteremtő szándékkal szervezte meg az újszölöttek köszöntését.

A babákat és szüleiket előbb a Komensky utcai óvoda ovisai, Szelle Kincső és Szolgai Viktória szavalata köszöntötte, majd a művészeti alapiskola tanárának, Horváth Bazsó Zuzsannának a fuvolajátéka.

A kicsiket és szüleiket köszöntő dr. Hájos Zoltán polgármester szerint kiemelkedően fontos egy város életében a fiatal generáció, s külön hangsúlyozta, mennyire büszkén tekint az anyaságot felvállaló hölgyekre, és kicsi gyermekükre. 

„Fontosnak tartjuk, hogy fiataljaink családokat alapítsanak, s ezekben a családokban gyermekek szülessenek, akik által a mi közösségünk is erősödni tud. Önök előtt a felelősség, a családok nagy küldetése, hogy ezeket a gyermekeket felneveljék. De nemsokára mi is szeretettel várjuk majd őket az önkormányzatunk által fenntartott, s meg kell jegyezzem, nagyon jó színvonalú intézményeinkbe, vagyis a bölcsödébe, az óvodákba, majd az iskolákba” – fogalmazott a polgármester.

Hájos Zoltán szerint akkor tudjuk közösségünket erősíteni, ha gyermekeink az európai kultúra szellemében nevelkednek, ha a szolidaritás szempontjából is fogékonyak lesznek, s akikre a későbbiekben is tudunk így számítani.

„Szeressék őket, legyen hozzájuk nagyon sok türelmük, hiszen ezek a kis csemeték százszor visszaadják azt a szeretet, amelyet most nekik adnak” – zárta szavait a városvezető, majd ajándékokat adott át a szülők és gyermekeik számára. 

Az ünnepi rendezvényen részt vett továbbá Bubniak Júlia hivatalvezető, valamint Molnár Tímea, a Közoktatási, szociális, sport és kulturális főosztály vezetője, illetve az osztály többi dolgozója. 

Címkék: Hájos Zoltán