Back to top

Az őszi összevont választáson a jelöltek sorszámát kell karikázni

Publikálva: 2022, szeptember 13 - 06:00
Az őszi összevont választáson a jelöltek sorszámát kell bekarikázni. A polgármesterjelöltek és a megyeelnökjelöltek listáján egy jelölt sorszámát lehet karikázni. A képviselőjelöltek listáján annyi jelölt sorszámát lehet karikázni, ahány képviselőt az adott szavazókörben választanak. A szám fel lesz tüntetve a szavazólapon is.
Az őszi összevont választáson a jelöltek sorszámát kell karikázni

Ez vonatkozik az önkormányzati és a megyei képviselőjelöltekre is. A választáson egy fehér és egy kék borítékot kap a választó.

A helyi képviselőjelöltekre és a polgármesterjelöltre leadott voksokat a fehér borítékba kell tenni, a megyei képviselőjelöltekre és a megyeelnökre leadott voksokat pedig a kék borítékba.

Ezután a borítékot a színének megfelelően a fehér, illetve a kék urnába dobni.

Ha a választó nem a megfelelő színű borítékba teszi a szavazólapot, vagy a borítékot nem a megfelelő urnába dobja, a szavazata érvénytelen lesz.

Csak az állandó lakhelyen lehet szavazni, az önkormányzati és a megyei választáson nincs választói igazolvány, mint a többi voksolásnál. Az összevont önkormányzati és megyei választást október 29-én, szombaton tartják.

(TASR/Felvidék.ma)

Ezt már olvasta?

Cookies