Back to top

Az ország legjobb szakácsai közt

Publikálva: 2016, április 13 - 17:03
Bindics Imre nevét az elmúlt években nem csupán a gasztronómia csallóközi szerelmesei ismerték meg, hanem széles körben népszerűvé vált szakácskönyveivel és televíziós szerepléseivel. Most egy újabb elismerésben részesült, mert bekerült a TREND hetilap legjobb főszakácsai közé.
Az ország legjobb szakácsai közt

A bősi származású szakács már negyed évszázada dolgozik a konyhában, a szakközépiskola befejezése után külföldön is megfordult, s mint elmondta, azóta nagyot változott a gasztronómia a térségünkben. A városunkban található Villa Rosában tíz éve gondolják újra a csallóközi hagyományos konyha fogásait, kísérleteznek a közeli erdők vadjainak és halainak elkészítésével. A népszerű gasztrovacsorákon sok neves séf megfordult már. A Slow Food alapelveit vallják magukénak: a kifejezés a lassú, nyugodt étkezést és az ételek türelmes elkészítését jelenti.

Céljuk, hogy az ipari konyhákkal szemben visszahozzák a régió hagyományos ízeit. Jelszavuk a regionalitás és a szezonalitás, három jellegzetes alapanyaguk a mangalica, a marhapofa és a sertés „denevér”-hús. Saját zöldségesük és almáskertjük és vágóhídjuk van, ahonnan a friss húst szerzik be.

Az idén a legjobb hazai szállodának választott Amade Kastélyszálló konyháját csakugyan Bindics Imre felügyeli, a hotel kreatív séfje Czucz Péter. Imre az idén kapott elismerést nem pusztán saját sikerének tartja, hanem egy csapatmunka eredményének, amely igazolja, jó utat választottak és közös törekvésüket a szakma is elismeri. Ennek jegyében pedig továbbra is a helyi alapanyagokból dolgozva kívánnak majd minőségi ételeket kínálni a vendégeiknek.

Ezt már olvasta?

Cookies