Jelenlegi hely

Az oktatási tárca elképzelése az iskolába való visszatéréséről

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, december 17 - 11:23 | Oktatás
A gyermekek iskolába visszatérését 2021. január 11. után a COVID automata szabályozza – tájékoztatott Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter sajtótájékoztatóján.
Az oktatási tárca elképzelése az iskolába való visszatéréséről

Az I–III. fokozatú járásokban a középiskolás diákokat távoktatásban oktatják. A II. és III. fokozatnál pedig nem látogathatják az iskolákat az általános iskolák felső tagozatos tanulói.

A középiskolások és az alapiskolák felső tagozatos tanulói az új évben azokban a járásokban is visszatérhetnek az iskolákba, ahol az ún. COVID automata szerint másod- és harmadfokú riasztás lesz érvényben. Ennek feltétele a tesztelés lesz.

Az antigén teszttel végzett szűrővizsgálatot el kell majd végeznie a tanulóval egy háztartásban élő egyik törvényes képviselőnek és az iskolai alkalmazottaknak is. A járványügyi helyzetre tekintettel az első tesztelés 2021. január 7. és 9. között esedékes.

Erről Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter számolt be mai sajtótájékoztatóján. Beszélt egy támogatásról is, amelyért az iskolák folyamodhatnának a teszteléssel összefüggésben.

Mindkét esetben az előírás addig érvényes, míg le nem folytatják a tesztelést a diákok körében, ez alól kivételt kapnak az utolsó éves diákok.

A IV. fokozatba sorolt járásokban csak azok a tanulók járnak iskolába vagy óvodába, akiknek törvényes képviselői az állam kritikus infrastruktúrájában dolgoznak.

A miniszter úgy ítélte meg, hogy az ország jelenleg a III. és  IV fokozat határán van, és januárban remélhetőleg a II. és a III. fokozatba kerülünk.

A tesztelési intervallumokat 7, 14, és 21 naposokra tervezik.

ma7.sk