Back to top

Az oktatási államtitkár szerint nincs ok arra, hogy valamelyik járásban bezárják az iskolákat

Publikálva: 2021, november 10 - 21:58
Jelenleg a gyerekek 89 százaléka jár iskolába, 11 százalékuk pedig távoktatásban tanul – mondta a szerdai kormányülésen Svetlana Síthová, az oktatási minisztérium államtitkára. Az iskolák 90 százaléka szolgáltatott adatokat a helyzetről.
Az oktatási államtitkár szerint nincs ok arra, hogy valamelyik járásban bezárják az iskolákat

A távoktatásba került 11 százaléknyi tanuló 9,2 százaléka tud bekapcsolódni az online oktatásba, a többiekkel telefonon tartják a kapcsolatot, vagy feladatlapokat kapnak. Az államtitkár elmondta, országosan a számok között nincsenek nagy eltérések, de egyes régiókban súlyos a helyzet, ezért a beoltatlanokat arra kérte, oltassák be magukat. Közlése szerint minden járásban nyitva vannak az iskolák.

„Nincs ok arra, hogy valamelyik járásban bezárjuk az iskolákat. Az iskolák az egész országban működnek, csak azokat az osztályokat zárják be, ahol felbukkan a vírus” – mondta.

Az államtitkár örömét fejezte ki, hogy magas az iskolai alkalmazottak oltottsági aránya.

„Dunaszerdahelyen az alkalmazottak 79 százaléka van beoltva, Pozsonyban 75 százalékuk, Vágsellyén és Eperjesen 74 százalékuk, Rózsahegyen 72 százalékuk” – sorolta Síthová. A legtöbb 12 és 17 év közötti serdülő Pozsonyban van beoltva (56 százalék), majd Szenc és Bazin következik 51, illetve 45 százalékkal. Az előző héten az iskolák 330 955 antigénes öntesztelést végeztek.

„Az elmúlt öt hétben ez volt a legtöbb elvégzett antigénteszt, 1,2 százalékuk lett pozitív” – részletezte az államtitkár. Jelenleg az iskolai alkalmazottak 2,4 százaléka fertőzött, a diákoknak pedig az 1 százaléka.

(TASR/Felvidék.ma)

Ezt már olvasta?

Cookies