Back to top

Az iskolák megnyitása ma kerül a központi válságstáb elé

Publikálva: 2020, december 1 - 12:28
Hétfőn küldte el Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter az iskolák megnyitásával kapcsolatos tervét a központi válságstáb (ÚKŠ) tagjainak. A terv azzal foglalkozik, hogyan térhetnek vissza a gyerekek a lehető leghamarabb és a legbiztonságosabb körülmények között az iskolába – tájékoztatta a TASR hírügynökséget az oktatási minisztérium kommunikációs osztálya.
Az iskolák megnyitása ma kerül a központi válságstáb elé

A tervet az önkormányzatokkal, az egyházi és a magán fenntartású alapiskolák működtetőivel, az iskolai szervezetek képviselőivel és egészségügyi szakemberekkel közösen dolgozta ki a minisztérium.

„Érdeklődni fogok a belügyminisztériumban, hogy miért napolták el a központi válságstáb hétfői ülését. Tény ugyanis, hogy minden egyes nap késlekedéssel egyre kisebb az esély a terv megvalósítására, és arra, hogy a gyerekek karácsony előtt visszatérjenek az iskolába”

– mondta Gröhling. Az oktatásügyi miniszternek a központi válságstáb hétfői ülésén kellett volna bemutatnia tervét, az értekezletet azonban törölték. A TASR értesülése szerint kedden délután ül össze a testület.

A felső tagozatos alapiskolások október 26-tól online formában tanulnak. A középiskolákban is távoktatás van. Az egyetemeken a téli szemeszter végéig folyik online az oktatás.

Csak az óvodákba és az alapiskolák alsó tagozatára járnak a gyerekek. A szociálisan hátrányos helyzetű tanulók is járnak iskolába, de legfeljebb ötfős csoportokban tanulhatnak.

felvidek.ma / tasr

Ezt már olvasta?

Cookies