Back to top

Az Instagram új módszereket tesztel a felhasználók életkorának igazolására

Publikálva: 2022, június 30 - 14:56
Az Instagram elkezdett új megoldásokkal kísérletezni, amelyekkel a felhasználók életkorát lehet ellenőrizni, igazolni. Ezeket egyelőre csak az USA-ban próbálgatják, de ha ott beválnak, akkor valószínűleg más régiókban is bevezethetik. Ha valaki nem szeretné feltölteni a személyi igazolványát a közösségi oldal szervereire, amelynek ellenőrzése egyébként akár két napig is eltarthat, egy rövid videó készítésével, vagy az ismerősei bevonásával igazolhatja életkorát.
Az Instagram új módszereket tesztel a felhasználók életkorának igazolására

Az egyik alkalmazott módszer tehát egy videós szelfi készítése. Ha valaki ezt a lehetőséget választja, akkor a képernyőn megjelenő utasításokat követve egy rövid videót kell készítenie saját magáról, amelyet csupán a Yoti nevű, kifejezetten életkor-hitelesítéssel foglalkozó céggel osztanak meg, az ő technológiájuk révén történik a felhasználó korának meghatározása.

A cég algoritmusa megvizsgálja az arcvonásokat, amelyek alapján megbecsülik, hogy milyen idős az adott illető, majd ezt követően törlik a videót. Legalábbis ezt mondják… Nagyjából húsz percen belül eredmény születik, szóval ez máris egy jobb opció, mint az igazolványok feltöltése, ami valljuk be, okkal válthat ki ellenérzést bárkiből.

A felhasználók másik lehetősége az úgynevezett “social vouching”, ennek lényege az, hogy a kölcsönös követők erősítik meg az adott felhasználó életkorát. A kritérium csak annyi, hogy az illetőért kezeskedő felhasználó 18 évesnél idősebb legyen, és egyszerre, egyidőben csak egyvalaki életkorát tanúsíthatja. Ha valaki szeretné igazolni az életkorát, három embert kell választania, akiknek három napon belül válaszolnia is kell a felkérésre.

Az Instagram számára azért fontos, hogy tudja hány évesek a felhasználói, mert a szolgáltatás igénybevételéhez 13 évesnél idősebbnek kell lenni, de akadnak olyan régiók, ahol még ennél is magasabb az alsó életkorhatár. További indok a felhasználói élmény személyre szabása, illetve a profil tulajdonosának védelme.

Azok, akik 13 és 17 év közöttiek, a regisztrációt követően alapból privát fiókot kapnak, amellyel a számukra ismeretlen felnőttek csak korlátozottan lesznek képesek kapcsolatot teremteni. Ezen kívül a felhasználók az életkoruknak megfelelő hirdetéseket fognak látni, így a számukra kevésbé releváns, vagy esetleg felkavaró tartalmak nem fognak eljutni hozzájuk.

napidroid.hu

Ezt már olvasta?

Cookies