Back to top

Az idén is virágba borul a város

Publikálva: 2018, június 5 - 18:12
Virágözön fogadja a nyarat, a lakosokat és a turistákat Dunaszerdahelyen - a Municipal Real Estate révén virágok ezrei kerülnek a napokban az ágyásokba.

Minden év májusának közepén-végén kerülnek a virágágyásokba a nyári virágok - kezdi a beszélgetést Harmanovsky Viktor, a Municipal zöld területekért felelős vezetője. Az utóbbi napokban, hetekben munkásaink kiszedték az őszi ültetésű, tavaszi virágokat, előkészítették a körülbelül 500 m2-nyi területet az új növények fogadására - tőzeggel töltötték fel, trágyázták, lazították a talajt. Csütörtökön érkezett meg az első szállítmány, a mintegy 12 ezer, több mint tíz fajta virág egyik része. Ilyenkor megtelik a város hangyaszorgalmú munkásokkal, mivel ezek a virágok máris kiültetésre kerültek, elsősorban a város központi részére - a Perfects épülete elé, a Baranyai-féle körforgalomba, a központi körforgalomba, a Bős-Komárom-Galánta-belvárosi utak csomópontjába, valamint a temetőt is friss virágok díszítik. A város többi részére a héten kerülnek a nyári növények.

Az előző évekből folyamatosan tanulunk, és igyekszünk olyan virágokat telepíteni, amelyeknek megfelel a talaj, jobban tűrik a szárazságot és a napégés sem tesz bennük nagyobb kárt. Az ültetés a leglátványosabb része a virágtelepítésnek, hiszen ilyenkor szinte minden munkásunk itt segédkezik, de nem feledkezünk meg a város szépségét emelő növényekről a továbbiakban sem. Folyamatosan gondozzuk, kapáljuk, gyomláljuk az ágyásokat. A legmelegebb időszakban egy tartályos autónk egész nap ezeket az ágyásokat, valamint díszbokros részeket öntözi, hogy ne száradjanak ki, és pompázhassanak mindenki örömére.

A közelmúltban egyébként már kikerült két szép virágpiramis a Vámbéry tér szélére, a turulos emlékmű elé, valamint 280 tő futómuskátli lett elhelyezve 70, a város központi részén található közvilágítás-oszlopra.

Aminek igazán örülök, hogy jártamban-keltemben csupa pozitív visszajelzést kapok, de kollégáim is arról számolnak be, hogy mind a város lakosságának, mind pedig a turistáknak tetszik ez a virágosítás, a virágos, ápolt város - zárta szavait Harmanovsky Viktor.

Ezt már olvasta?

Címkék: Municipal
Cookies