Back to top

Az év legnagyobb versenyét szervezte meg a Seishin Karate Klub

Publikálva: 2022, június 15 - 15:14
Június első hétvégéjén Dunaszerdahelyen rendezték meg az év legnagyobb versenyét a Nyílt Szlovák Bajnokságot. A versenyre 260 fő nevezett 30 klubból, 6 országból (Magyarország, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Auszria és Szlovákia). A Seishin Karate Klubból 35 nevezés érkezett.
Az év legnagyobb versenyét szervezte meg a Seishin Karate Klub

A versenyt Karafa Attila, Dunaszerdahely város alpolgármestere nyitotta meg. Köszöntötte a megjelent versenyzőket és szülőket, megköszönte, hogy Dunaszerdahely város adhat helyszínt ennek a nagyszerű rendezvénynek.

A megnyitón köszöntötték még Kálóczi József mestert, a Magyar Shinkyokushin Karate Szervezet ország képviselőjét, Marek Kubek mestert, az Osztrák Shinkyokushin Karate Szervezet ország képviselőjét, Leo Adria Bioscát Spanyolországból, Hupian Kristínát, Markovics Ádámot, Trenčík Nikolast, Cserepes Zoltánt és Vígh Larát a Seishin Karate Klub edzőit, akik egész évben áldozatos munkát végeznek. Ezen felül az összes klubvezető ajándékot kapott, aki elhozta a tanítványát a versenyre.

Markovics János, a Szlovák Shinkyokushin Szervezet vezetője megköszönte a Dunaszerdahely város vezetésének, a szponzoroknak és a szülőknek, hogy támogatták ennek a nagyszabású rendezvénynek a létrejöttét. Hangsúlyozta, nagyon fontos esemény ez a klub életében, mert nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás nevelésre.

A versenyen délelőttől öt küzdőtéren zajlottak a küzdelmek - 6 éves kortól felnőtt korig.

A válogatott versenyzők mind jól teljesítettek, Cserepes Zoltán - egy nagyon kemény döntőben - második helyen végzett a felnőtt mezőnyben. Zoltán első küzdelmét spanyol ellenfele ellen egy szép fejrúgással nyerte, a döntőben hosszabbításban sajnos kikapott osztrák ellenfelétől. Ennek ellenére ő lett a verseny legtechnikásabb versenyzője.

Sárai Csongor egy győztes küzdelemmel lett 3.helyezett.

Bíró Bendegúz első küzdelmét két fejrúgással nyerte. Sajnos a döntőben nem sikerült legyőzni ellenfelét így 2. lett.

Vígh Lara első küzdelmét szépen nyerte, majd a döntőben ő is alul maradt.

Bittera Daninak és Rakus Jánosnak nem sikerült győznie, de szépen helytálltak.

A versenyzők nagyon lelkesen, és színvonalas küzdöttek, dicséret illeti az edzőket a felkészítésért. A Seishin Karate Klubból 6 fő szerzett első helyet.

1. helyezettek: Boráros Judit, Csölle Kincső Viktória, (Dunaszerdahely), Bogyai Dorka, Tercs Máté, Rácz Kristóf (Ekecs), Bödők Beatrix (Nemesócsa)

2. helyezettek: Bíró Bendegúz, Both Máté, Hansen Peter, Pullman Vivien, Póda Natália, Lavu Botond (Dunaszerdahely), Cserepes Zoltán (Nemesócsa), Vígh Lara (Ekecs), Fábián Viktor, Papp Alex, Sárai Luca (Keszegfalva)

3. helyezettek: Kiss Zalán, Polin Zsófia, Bartalos Liza, László Lenke, Hansen Axel, Kubicska András, Póša Gabriel, Póša Viktória (Dunaszerdahely), Bittera Dániel (Ekecs), Rakus Ján, Sárai Csongor, Tóth Koppány, Rakus Nikolett, Kuchár Dávid, Horváth Nimród, Dolník Patrik (Keszegfalva)

A Klub folyamatosan várja az érdeklődőket, akik szeretnének egy jó csapathoz tartozni.

Szöveg és kép: Seishin Karate Klub

Ezt már olvasta?

Cookies