Back to top

Az Esterházyak és a Széchenyiek nyomában járt a Dunaszerdahelyi Városi Nyugdíjasklub

Publikálva: 2022, október 6 - 12:28
A Dunaszerdahelyi Városi Nyugdíjasklub kirándulást szervezett október 5-én a nyugat-magyarországi térségben található, kiemelt turisztikai látogatóhelyekre, Fertődre, Nagycenkre és Sopron városába.
Az Esterházyak és a Széchenyiek nyomában járt a Dunaszerdahelyi Városi Nyugdíjasklub

Elsőként a fertődi Esterházy-kastélyt tekintették meg a nyugdíjasklub tagjai, akiket a kastély csodálatos termei ejtettek rabságba. A felvidéki Esterházy-család tagjairól is hallottak információkat, illetve láthatták a róluk készült festményeket. Nem hiányozhatott az Esterházy-torta, a magyar konyhaművészet büszkesége és az egyik legismertebb klasszikus magyar torta megkóstolása sem.

A kirándulás második állomása a nagycenki Széchenyi Mauzóleum volt, ahol az idegenvezető megismertette a jelenlevőket nemcsak a Széchenyi család történetével, de részletesen kitért a legnagyobb magyar államférfi életének legfontosabb mozzanataira, tanulmányaira, írásaira és a döblingi éveiben végzett titkos levelezéseire is. A jelenlevők tiszteletük jeléül megkoszorúzták gróf Széchenyi István sírját a mauzóleum kriptájában. Dr. Tóth Melindának, a Friends of Europe Nagycenki Csoportjának elnökének köszönhetően pedig mindenki egy színes kiadványban részesült a Széchenyiek nyughelyéről.

Végezetül Sopronban, a Hűség városában tettek látogatást a dunaszerdahelyi nyugdíjas klub tagjai, akik a számukra biztosított idegenvezetőnek köszönhetően, megismerkedhettek a város múltjával, a belváros nevezetességeivel. Sokukban kellemes élmények törtek fel, hiszen korábban a nyugdíjasklub énekkarával többször is megfordultak már a városban.

Jó hangulatban, énekszó kíséretében tértek haza a szépkorúak szülővárosukba Dunaszerdahelyre.

Az útjukra elkísérte Őket Karaffa Attila, Dunaszerdahely város alpolgármestere, Bíró Johanna a Szociális Szolgáltatások Központjának igazgatónője is.

-nns-

Ezt már olvasta?

Cookies