Back to top

Az első kupamérkőzés előtt

Publikálva: 2018, augusztus 8 - 15:12
Szerdán 17:00 órától a III. ligában szereplő puhói MŠK otthonában kezdi meg a kupaszereplését a DAC.

A 2018/19-es a szlovák kupa jubileumi, ötvenedik kiírása. A sorozatba rekordmennyiségű, 236 klub nevezett be, míg a Fortuna Liga és a másodosztály együttesei a 2. fordulóban csatlakoznak a küzdelmekhez. A sorsolás szerint a nyugati III. ligában szereplő MŠK Puhó lesz a DAC ellenfele.

A piros-fekete vágmenti klub 1920-ban alakult, és a legnagyobb sikereit a második és a harmadik évezred fordulóján aratta. 2000 és 2006 között az élvonalban vitézkedett a Puhó. A 2001/02-es szezonban a bajnokságban és a kupában is a második helyen végeztek, egy évvel később pedig sikerült elhódítaniuk a Szlovák Kupát. 2001-ben, 2002-ben és 2003-ban is elindulhattak a mai Európa-liga elődjének számító UEFA-kupában, ahol például a német Freiburggal, a francia Girondins Bordeaux gárdájával és az FC Barcelonával is összemérhették erejüket. A puhói labdarúgás történetének legemlékezetesebb mérkőzése 2003. szeptember 24-én zajlott, amikor is holnapi ellenfelünk hatalmas meglepetésre 1:1-es döntetlent ért el a katalán óriásklub ellen.

A főszponzor (Matador) távozása után nehéz időket élt a klub. A gárda jelenleg a harmadik liga nyugati csoportjában szerepel, ahol tavaly a kilencedik helyen végzett. A tartalékcsapatunk elleni összecsapásokon Nyékvárkonyban 2:1-es, odahaza pedig 3:2-es győzelmet aratott.

A Puhót az az Eduard Pagáč irányítja, aki a múltban az élvonalbeli Szenice kispadján is tevékenykedett. Ellenfelünk keretében több, elsőligás tapasztalattal rendelkező labdarúgó is megtalálható: Matej Kosorin, Juraj Pilát vagy Michal Vanák.

Az új kupaszezon nyitókörében a negyedik ligás Partizán Soltészperecsény (Prečín) otthonában diadalmaskodott 1:0-ra (gólszerző: Riška) a Puhó, és ugyanilyen arányú idegenbeli győzelemmel indított a harmadik ligában is. Szombaton Pilný és Kosorín találataival Érsekújvárból hozta el a három pontot holnapi ellenfelünk.

A DAC és a Puhó egymás elleni mérkőzéseinek a története egészen 1980 és 1999 közé nyúlik vissza, amikor is tíz alkalommal találkoztunk a második vonalban. Az 5-4-1-es mérleg és a 19:10-es gólarány is nekünk kedvez. A kupában 2002 szeptemberében találkozott a két együttes: akkor viszont az első ligában szereplő ellenfelünk 2:0-s győzelmet aratott Dunaszerdahelyen. Az eddigi utolsó két egymás elleni tétmérkőzést a 2007/08-as, harmadik vonalban töltött évad során játszottuk (1:2 i, 2:3 o).

Tomáš Huk szerint holnap nagyon fontos lesz, hogy „ne becsüljük alá az ellenfelet, hiszen évről évre látunk meglepetéseket, amikor az élvonalbeli klubok kiesnek az alacsonyabb osztályban szereplő csapatokkal. Az első sípszótól játszanunk kell a saját játékunkat, gólokra törekedni és minél előbb eldönteni a mérkőzést, hogy megtörjük a hazaiak lendületét.”

A Slovnaft Cup versenykiírása szerint egészen a negyeddöntőkig csak egy meccsen dől el a továbbjutás. Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, azonnal büntetőpárbaj következik.

A Slovnaft Cup 2. fordulójának MŠK Puhó – FC DAC 1904 mérkőzése holnap 17:00 órakor kezdődik, játékvezetők Pavlík – Borsányi, Galo.

Forrás: fcdac.sk

 

 

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Slovnaft Cup
Cookies