Jelenlegi hely

Az élhetőbb környezetért ültettek fákat

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, november 7 - 11:08 | Hírek
A Green Kukkonia projekt harmadik fázisaként, a tiszta levegőért és az élhető környezetért kampányolva ültet Csallóköz-szerte 500 fát novemberben a Kukkonia polgári társulás a helyi települések, iskolák és a lakosság bevonásával. November 6-án a Kodály Zoltán Alapiskolában a DAC focistái a gyerekekkel közösen ültettek fákat.
Az élhetőbb környezetért ültettek fákat

Ibolya Olivér iskolaigazgató és Nagy Krisztián, a DAC sajtófőnökének rövid üdvözlője után az FC DAC három játékosa, Kalmár Zsolt, Vida Kristopher és Koštrna Kristián segítségével ültették el az iskola udvarán a gyerekek a Csallóközben őshonos fákat. 

Az autógramosztást, közös fényképezkedést és faülteést követően Kalmár Zsolt elmondta, a futballisták számára sem közömbös a környezetvédelem, és fontosnak tartja, hogy ők is részt vehetnek ebben a kezdeményezésben, illetve reményét fejezte ki, hogy sikerül többmindenkit ösztönözni így a faültetésekre.

Dóka Tímea, a Kukkonia polgári társulás elnöke szerint ez a projekt célja: a figyelemfelhívás, hogy valóban minden egyes ember tehet, még ha kicsit is, a saját környezetéért, s ezáltal tudatosan cselekedve bekapcsolódhat a klímaváltozás elleni feladatokba.

„A facsemeték elültetése egyben szimbólum is, hiszen aki fát ültet, életet ad, és azzal jövőt teremt” – fogalmazott Molnár Anna, a Kukkonia marketingmenedzsere.

Karaffa Attila, Dunaszerdahely alpolgármestere szerint pedig nemcsak jó, de követendő is az a példa, amelyet a gyerekek is látnak, hogy valóban lehet és kell is tenni a környezetünkért. 

Címkék: Kukkónia