Back to top

Az egészségügyi minisztérium részletes tájékoztatója az oltásokkal kapcsolatosan

Publikálva: 2021, április 5 - 20:11
Az egészségügyi minisztérium részletes tájékoztatást adott ki a koronavírus elleni oltásokkal kapcsolatosan. Zuzana Eliášová, a minisztérium szóvivője minden olyan tudnivalót ismertetett, amely segítheti az oltásra készülők tájékozódását.
Az egészségügyi minisztérium részletes tájékoztatója az oltásokkal kapcsolatosan

A tájékoztatás szerint az oltásra való bejelentkezés után mindenki időpontot kap, és ezzel együtt pontos információkat is sms és email formájában.

Ezek tartalmazzák az oltás dátumát, napját és időpontját, az oltóközpont címét és megnevezését, valamint a vakcina nevét és azt is, hogy az első adag (1) vagy a második adag (2) oltóanyag beadására kerül-e sor.

Az oltóanyagok lehetnek: Comirnaty – a Pfizer/BioNTech oltóanyaga, a Moderna – a Moderna/NIAID, illetve az AstraZeneca – az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem oltóanyaga.

Az oltási központban időben kell megjelenni

Az embereknek az oltási központban 10 perccel a megadott időpont előtt meg kell jelenni. Az érkezés után mindenkinek igazolni kell magát, és ugyancsak fel kell mutatni az egészségbiztosítási igazolványt.

Akinek lehetősége van már otthon kinyomtatni az oltási formanyomtatványt, amely egyben a beleegyezését is tartalmazza az oltóanyag beadására, felgyorsíthatja az oltási folyamatot.

Ezeket a dokumentumokat azonban mindenkinek közvetlenül az oltóközpontban kell aláírnia. A formanyomtatványok letölthetők a slovenskoproticovidu.sk weboldalról. Amennyiben nincs lehetőség az oltás előtt kinyomtatni a formanyomtatványokat, azok elérhetők és kitölthetők az oltási központokban is.

Az előírások szerint az úgynevezett Fáza 1 csoportba tartozó munkavállalóknak az oltás előtt igazolniuk kell magukat a munkáltatótól származó a munkavégzésükről szóló igazolással, szolgálati igazolvánnyal vagy munkaszerződéssel.

BM / Felvidék.ma / Aktuality.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: koronavírus