Back to top

Az Aranykert alkotásai a Vermesben

Publikálva: 2019, szeptember 15 - 08:51
Példaértékű az a hozzáállás, ahogy a Péntek házaspár viszonyul a művészethez és a művészekhez – hangzott el Balla Rita megnyitójában, az Aranykert – Zlatá záhrada – Golden Garden művésztelep alkotásaiból nyílt kiállítás megnyitóján.
Az Aranykert alkotásai a Vermesben

Pénteken az első őszi megnyitón vehettünk részt a Vermes-villában, a 2019-es tavaszi és őszi Aranykert művésztelepek során készült alkotásokból rendezett kiállítás megnyitóján.

Iván Péter, a Kortárs Magyar Galéria vezetője köszöntötte a megjelenteket, elsősorban a művésztelep alapítóit, fenntartóit, Péntek Istvánt és Máriát, Karaffa Attila alpolgármestert, a galéria kuratóriumának képviseletében Szakáll Máriát és Huszár Lászlót, az érdeklődő közönséget és a megjelent művészeket. Hozzátette, a kiállítás Dolán György kurátori munkáját dicséri, aki egyben az őszi művésztelep vezetője is volt.

Balla Rita, művészeti menedzser méltatta a művésztelep munkáját, illetve az azt fenntartó Péntek házaspárt, akik kilencedik alkalommal vállalták fel a program megszervezését. Kiemelte, mennyire nagy lehetőség az Aranykert a hazai és külföldi művészek számára egyaránt, egy olyan rendezvény, ahol találkozhatnak, alkothatnak, inspirálhatják egymást. Rendkívül fontosnak nevezte az érdekmentes mecenatúrát, mellyel a fenntartók az új művek létrejöttét szorgalmazzák.

„Azzal, hogy külföldi művészeket is vendégül látnak, olyan belső folyamatokat indítanak el, amely által az itteni művészetben felerősödhet a kulturális elkötelezettség, egyben arra is teret biztosítanak, hogy a vendégművészek szót ejtsenek térségükről” – hangsúlyozta a művészeti menedzser.

A kiállított alkotások kapcsán felhívta az érdeklődők figyelmét, hogy érdemes a kiállítási tereken végigkövetni az anyagok és formák kapcsolatát, a különböző nézőpontokat, és az összes jelenlévő kifejezési módot.

A megnyitót Németh Imre zenész, énekes előadása varázsolta meghitté.

A megnyitón készült felvételeinket Képgalériánkban tekinthetik meg.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies