Back to top

Az Alkotmánybíróság felfüggesztette a Közegészségügyi Hivatal rendeletének egy részét

Publikálva: 2021, július 27 - 22:54
A szlovák Alkotmánybíróság felfüggesztette a Közegészségügyi Hivatal rendeletének egy részének hatályát, mely a határforgalmat szabályozza. A döntés kedden született – írja a TASR.
Az Alkotmánybíróság felfüggesztette a Közegészségügyi Hivatal rendeletének egy részét

„A szlovák Alkotmánybíróság felfüggeszti a Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatalának 2021. július 16-án közzétett, a Szlovák Köztársaság területére való belépést követően a közegészségügyet fenyegető veszély esetén a személyek karanténba helyezését elrendelő intézkedésekről szóló rendelete 9. szakaszának érvényességét” – olvasható a közleményben.

„Még nem áll rendelkezésünkre az Alkotmánybíróság végzésének szövege. Meg kell ismernünk, hogy kezelni tudjuk a helyzetet. Amíg a szóban forgó határozat hatályba nem lép, addig a jelenlegi rendszer marad a határokon” – mondta a Közegészségügyi Hivatal szóvivője, Daša Račková.

Az ellenzék július 19-én fordult az Alkotmánybírósághoz, mivel alkotmányellenesnek tartották az intézkedést, aminek értelmében minden be nem oltott személyre 14 napos kötelező karantén várt volna a határátlépést követően. A beadványt a Smeren kívül a Hlas támogatta.

LB/TASR/Felvidék.ma

Ezt már olvasta?

Cookies