Jelenlegi hely

Ausztriai anyasági illetve családi pótlék igénylését bízza szakemberre

Ezt már olvasta?

Isten kezei

Isten kezei

Rainer Maria Rilkének van egy írása: Mese Isten kezeiről....

Publikálva: 2020, július 27 - 08:22 | Színes
Az alábbiakban egy sokszorosan felmerülő problémára kínálunk megoldást, a környékbeli családok külföldön dolgozó tagjai számára.
Ausztriai anyasági illetve családi pótlék igénylését bízza szakemberre

A város egyetlen hivatalos ügyintézőjével beszélgetünk, aki maga is Ausztriában szerezte ismereteit a témát illetően.

Szia, bemutatkoznál, kérlek?

Benes Mónikának hívnak, irodánk Dunaszerdahelyen, a Kondé Püspök utcában működik. Az emberek többsége, a testvérem, Benes Klaudia által alapított ügyintéző irodára asszociál, aki jelenleg épp anyaságin van.

Mivel foglakozik az iroda?

Tulajdonképpen, amíg a testvérem vezette az irodát, addig belföldi hivatali ügyintézéssel, azaz olyan ügyek intézésével foglalkozott, melyekre vállalkozóknak vagy magánembereknek nem maradt idejük, energiájuk.

Társulásunkat követően, az ügyintézést kiterjesztettük Ausztria területére is. Ehhez a döntéshez nagyban hozzájárult az a tény, hogy több évet töltöttem a nevezett országban, és kellő tapasztalatot szereztem, amit kamatoztatni tudunk az anyasági, családi pótlék intézésének területén.

Kik az ügyfeleitek legfőképp?

Ami az ausztriai ügyintézést illeti, leginkább a környékbeli fiatal anyukák, akiknek férjeik, párjaik Ausztriában dolgoznak, és jogosultak a külföldi juttatásokra. Általában egymás közti ajánlások útján találják meg irodánkat.Felhívnak, szükség szerint megbeszélünk egy ingyenes, személyes konzultációt, és az alapján lépünk tovább.

Milyenek a tapasztalatok az intézkedés során? Mit üzennél azoknak, akik elindulnak ezen az úton?

Aki egy picit is benne van, vagy hallott róla, az tudja, hogy nem megy az ilyen egyik napról a másikra, de kétség kívül megéri a befektetett időt és energiát, mert az a kérelmek 99 százalékában megtérül.

Tudnál említeni egy sikeres példát?

Igen, abból szerencsére rengeteg van, ugyanis ahogy már említettem az esetek többsége pozitívan végződik.

Egy családot említenék, akik hozzám fordultak segítségért.  Az édesapa Ausztriában dolgozott, a felesége pedig otthon volt a gyerekekkel. Több évet sikerült egyszerre visszamenőlegesen megkérvényezni. A történetben a legmeglepőbb az volt, hogy ők talán bele sem gondoltak abba, hogy ez sikerülhet. Azonban, amikor a külföldi hivatal jóváhagyta a családi juttatásokat, akkor egyszerre érkezett meg több ezer euró az édesapa számlájára. Talán, ez volt az a pillanat, amikor végre ők is elhitték, hogy lehetséges. Amikor a támogatás megérkezett a számlájukra, óriási örömmel számoltak be nekem a történtekről. Természetesen, az én örömöm is nagy volt, hogy segíthettem őket az úton.

Hogy tudják az ügyfelek felvenni veled a kapcsolatot?

Az elérhetőségeim:

Telefon: 0908 157 864

Mail: kancelariadsbk@gmail.com

A személyes találkozót pedig az irodánkban tudjuk megoldani:

Office Building irodaház / 2. emelet

Kondé Püspök utca 4577/18

929 01 Dunaszerdahely

(PR)

Címkék: PR-cikk