Back to top

Augusztusban is érmeket gyűjtött Uváček Patrik

Publikálva: 2023, augusztus 30 - 12:15
Az elmúlt két hétvégét versenyzéssel töltötte a fiatal, tehetséges erőember, Uváček Patrik. Nem is akármilyen eredménnyel! Egy arany és egy bronzéremmel tért haza!
Augusztusban is érmeket gyűjtött Uváček Patrik

Augusztus 19-én Liptószentmiklóson tartotta a Szlovák Erőemberek Egyesülete (SASIM) a Pohár Slovanov elnevezésű kupát, melyen a hazai versenyzők mellett szerb, cseh, ukrán és horvát versenyzők mérték össze erejüket traktorhúzásban (9 tonnás traktort 20 méterre húzva), autófelhúzásban, 2 darab 150 kilogrammos koffer cipelésében, 380 kg-os lengősúly cipelésben, valamint további, vegyes gyakorlatokban (farönk pakolása pótkocsira, 80 kg-os súly egykezes emelése, homokzsák emelése, satöbbi).

A korábbi versenyen elszenvedett sérülése, amikor mind a két tenyeréről leszakadt a bőr, ellenére az 5 versenyszámból négyet nyerve aranyérmet hozott a versenynap. Patrik igyekezetét nagyban segítette edzője, Őszi Ferenc, valamint a masszőrje, Perczel Tóni akiknek külön köszönetet mondott a fiatal tehetség.

A múlt hétvégén - komoly nemzetközi profi mezőnyben, például a cseh és a francia legerősebb emberekkel együtt - a Tartanský silák megméretésen indult Uváček.

A francia, cseh, lengyel, szlovák, ukrán versenyzők közt indult Patrik barátja, Nagy "Cimet" István is, aki veszélyes és kellemetlen sérülést szenvedett, leszakadt a bicepsze - mondta el portálunknak Uváček Patrik, aki ezúton is mihamarabbi gyógyulást kíván a sérült barátnak.

A szintén öt versenyszámot magában foglaló versenyen (150 kilogrammos vasrönk nyomás, 165 kg-os koffer, valamint 400 kg-os lengősúly cipelése, autófelhúzás, 8 tonnás kamion húzása hámmal) sem adta alább a dobogótól a tehetséges erőember.

„Ezen a versenyen sikerült 3. helyen végeznem, ami számomra nagy öröm, mivel a legfiatalabb versenyző voltam a “nagyok”, a profi erős emberek mellett. Egyben gratulálok a versenyben győztes Piros Ferencnek, és köszönöm az edzőm, Őszi Ferenc és a masszőröm, Perczel Tóni segítségét“ - nyilatkozta portálunknak Uváček Patrik.

Az elért eredményekhez gratulálunk, a továbbiakban pedig erőt, egészséget, kitartást kívánunk a fiatal tehetségnek!

-rovin-
fotó: Uváček Patrik archívuma

Ezt már olvasta?

Cookies