Back to top

Átvette kinevezését az új diákpolgármester

Publikálva: 2019, november 28 - 12:11
Ma reggel hivatalában fogadta városunk polgármestere, dr. Hájos Zoltán Dunaszerdahely frissen megválasztott diákpolgármesterét, Bokros Biankát, a Dunaszerdahelyi Magyar Tannyelvű Magángimnázium harmadéves tanulóját.
Átvette kinevezését az új diákpolgármester

Hájos Zoltán kedélyes eszmecsere keretében gratulált a kinevezéshez, és a tervekkel teli fiatal hölgy céljairól, azok megvalósításának lehetőségeiről érdeklődött. Több fontos területet érintettek, többek között a városi diákbál terveit, de kitértek a környezetvédelem helyi, egyénre, fiatalokra lebontott lehetőségeire is, amely Bokros Bianka diákpolgármesteri „kampányának” egyik fontos eleme volt. A fiatal egy konkrét példát is említett Hájos Zoltánnak.

„Csak egy példa: már évek óta anyagzacskóban hordom magammal az iskolába a tízórait, ami fel is keltette az osztálytársaim érdeklődését – apróság, de ezzel is tudunk tenni a környzetvédelemért” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy miképp tervezi az indulást, a következőt válaszolta: „Nagyon sokan lesznek a segítségemre. Már a választásnál is pozitívan csalódtam, hiszen többen megkerestek a szavazás után, megkérdezve, miben segíthetnek. Más iskolákból is. Ez nagyon jólesett – meghallgatni az ötleteiket és terveiket” – fogalmazott Bianka, hozzátéve, hogy a diákpolgármester-jelöltek tervei között is több olyan van, amelyeket mindenképpen jó lenne megvalósítani, többek között az egészségkárosodottakkal való aktívabb kapcsolat.

A beszélgetés végén dr. Hájos Zoltán hivatalosan is átadta a kinevezést Bokros Bianka diákpolgármesternek. 

Ezt már olvasta?

Cookies