Back to top

Átnevezi a Facebook a hírfolyamot

Publikálva: 2022, február 24 - 06:35
A Facebook anyavállalata, a Meta nemrég bejelentette, hogy a közösségi oldal legfontosabb része, a hírfolyam új nevet kap. Nem egy eget rengető változásról van szó, itt inkább az átnevezés mögött álló indok lehet érdekes.
Átnevezi a Facebook a hírfolyamot

A Meta érdekes módon Twitteren jelentette be, hogy a hírfolyam, vagy angolul News Feed hamarosan már csak Feed (magyarul „folyam”) néven fog futni. Ez ugyebár azt a részét jelöli a közösségi oldalnak, ahol a bejegyzéseket találjuk, itt lehet görgetni a képek, a videók, a szöveges posztok és a hírek között.

A cég szóvivője szerint az átnevezés nem fogja érinteni a felhasználói élményt, vagyis nem lesz változás a posztok összetételében, megjelenésében.

Hivatalosan nem indokolta meg a Meta, hogy miért kell 15 év után átnevezni a hírfolyamot, de a feltételezések szerint ennek a rengeteg álhír lehet az oka. A közösségi oldal próbál megküzdeni a félrevezető, hamis információkkal, de egyelőre nem túl nagy sikerrel, hiszen ezek sokszor jobban terjednek, mint a valódi hírek.

A hírfolyam név valamennyire azt sugallja, hogy valós információk, hírek jelennek meg, ám ennek sok esetben nem sikerül megfelelni. Talán jobbnak látták a Facebooknál (vagy Metánál), ha egyszerűen csak kiveszik a hír szót a névből, így kevésbé lesz gáz a sok álhír.

napidroid.hu

Ezt már olvasta?

Cookies