Jelenlegi hely

Átadták a termálfürdő új medencéjét

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, július 2 - 16:17 | Hírek
Kedd délután ünnepélyes keretek között adták át a dunaszerdahelyi Thermalpark nagy úszómedencéjét.
Átadták a termálfürdő új medencéjét

Előbb Somogyi Gábor fürdőigazgató a sajtó munkatársainak mutatta be a felújítás részleteit, amelynek köszönhetően 949 négyzetméter kínálnak az új medencében (az előde még a 70-es években épült) majd felfrissülést, közel 250-300 embernek egyidejűleg. 

A medencében a víz 1,15 métertől 1,35 méterig, majd egészen 1,90 méterig emelkedik. Ilyen módon mindenkinek nyújt lehetőséget, a lubickolni vágyó fürdőzőktől az úszni vágyókig, miközben a modern műszaki felszereltség nem csupán azt teszi lehetővé, hogy folyamatosan cserélődjön a víz, teljes leengedés nélkül. A víz hőmérséklete is 26-28 C fokon tartható, amellyel a leghidegebb vízű medence a fürdőben. A felújítás költségei 1,1 millió euróra rúgnak, amely magába foglalja a környezet teljes átalakulását is.

Ezután a medencénél színes program várta a meghívott vendégeket és a fürdőlátogatókat, amelyben dobshow, táncos produkció sem hiányzott, sőt a Felvidék Arca szépségverseny döntősei a Kokafashion fürdőruháit is bemutatták. 

A medence átadása előtt pedig ünnepi beszédet mondott Hájos Zoltán polgármester, Berényi József megyei alelnök is, akik kiemelték a beruházás fontosságát, majd a fürdőigagatóval közösen átvágták az ünnepi szalagot. Délután pedig a fürdőzők vehették birtokukba már az új medencét.

Tekintse meg színes képgalériánkat is.

Címkék: Thermalpark