Back to top

Átadták a látványosan megújult Halpiac téri óvodát

Publikálva: 2023, szeptember 27 - 20:20
Szeptember utolsó szerda délutánján a nyár elején indult nagyszabású felújításnak és bővítésnek köszönhetően adhatták át hivatalosan a sokkal attraktívabb, és egy osztállyal kibővült Halpiac téri óvodát.
Átadták a látványosan megújult Halpiac téri óvodát

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az 1978-tól működő óvoda ilyen mértékű felújításon még nem esett át.

Varga Mária, az óvoda igazgatónője köszöntötte az ünnepségen megjelenteket, elsősorban dr. Hájos Zoltánt, városunk polgármesterét, Puha György alpolgármestert, Nagy Darina hivatalvezető asszonyt, az egyházak képviselőit, Görözdi Zsolt lelkészt, Olgyay Csaba diakónust. Megköszönte a városnak és vezetésének, hogy a fenntartó részéről megtalálták a lehetőséget és módot, hogy sikeresen pályázva megújulhatott az óvoda, bőülhetett egy osztállyal, ennélfogva a város legnagyobb óvodájaként most már 7 osztállyal és 168 gyermekkel működhet.

Köszönetét fejezte ki a kivitelezők felé, illetve a kisdedóvó alkalmazottainak a hatékony munkát, hogy mostanra használatba vehették a szebb és költségtakarékosabb óvodát.

„Kívánom, hogy az óvoda minden dolgozója úgy érezze, jó itt dolgozni, a gyerekek pedig, hogy jó itt óvodásnak lenni. Bízom benne, hogy lelkiismeretes pedagógiai munkánkkal ebben a szép épületben boldog óvodás kort tudunk biztosítani a gyermekek számára“ – tette hozzá az igazgatónő.

Dr. Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere köszöntője elején kiemelte, nagy öröm, hogy ünnepélyes keretek közt lehet átadni a megújult Halpiac téri óvodát. Hozzátette, hogy városunk legnagyobb óvodája megújítása projektjének az is szerves része volt, hogy bővíteni tudják, ezáltal emelhessék az óvodai férőhelyek számát.

„Köszönöm a kivitelező cégnek, hogy odafigyeltek az ütemezésre, hisz még javában ment az iskolaév, amikor belevágtak, és maradtak még szeptemberre is munkálatok. Köszönöm egyben a gyerekek és a szülők türelmét is, hogy nélkülözték egy ideig a teljes szabadságot, de azt hiszem, hogy a következő hónapokban ez majd visszaköszön, hisz modernebb, szebb körülmények közt tudják a gyerekek itt tölteni az időt“ – mondta Hájos Zoltán.

Városunk vezetője ezután részletesebben is beszámolt a felújítás költségeiről. Az összesen 729 ezer eurós munkálatokra 531 ezer eurót tudott városunk Európai Uniós pályázaton elnyerni, melyhez közel 28 ezer euró önrésszel járult hozzá. Mivel nem mindent lehetett a projekt keretében végrehajtani, ugyanakkor technológiailag nem lehetett kihagyni egyes részleteket, ezért a város költségvetéséből további 170 ezer eurót kellett hozzátenni a költségekhez.

„A ráfordított költség viszont megtérül, mert ez a megújított épület hosszú évekig szolgálja majd a gyerekeket” – tette hozzá a városvezető.

A köszöntők után az óvoda szlovák és magyar csoportjai adtak kedves kultúrműsort, majd az egyházak képviselői áldották meg az épületet és a jelenlévőket, illetve Olgyay Csaba diakónus szentelte fel a teljesen megújult óvodát.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies