Back to top

Átadták a körförgalmat

Publikálva: 2017, szeptember 21 - 19:18
Csütörtökön délelőtt hivatalosan is átadták a Galántai út és a Fő utca találkozásánál található, a nyáron felújított körforgalmat.

A kellemetlen esős időjárásban Hájos Zoltán polgármester szólt elsőként a résztvevőkhöz, s kiemelte, milyen fontos a körforgalom átépítése, amelynek köszönhetően felgyorsult a város csomópontjában a közlekedés, s a sok esetben iskolai vagy munkahelyi késést is okozó dugók mértéke már enyhül.

Tibor Mikuš megyeelnök is jelen volt az átadáson, aki arról szólt, ők a megyén nem politizálnak, hanem a polgárok érdekeit érintő intézkedéseket igyekeznek megvalósítani a saját jogköreiken belül. Örömét fejezte ki, hogy ilyen jól működik az együttműködés. Berényi József, a megye alelnöke pedig részleteiben felsorolta, hogy az elmúlt két évben milyen szakaszokon valósítottak meg útfelújítást a megyének köszönhetően a járásban, többek közt kiemelte, hogy a körforgalom felújítását 655 ezer euróval finanszírozta a megye, miközben a járdák és a kerékpársávok építésének költségeit, továbbá a közvilágítás kiépítését a város vállalta. Jelenleg is zajlik a bősi körforgalom felújítása, amely hamarosan befejeződik, tudtuk meg Berényitől, valamint azt is, pályázati forrásokat nyertek a Lég-Csallóközcsütörtök közti nagyon rossz állapotban lévő útszakasz felújítására is (az itt található körforgalom utáni szakasz már felújításra került), tehát tovább bővülhet a megújuló utak száma és hossza az elkövetkező időszakban.

A megye alelnöke megköszönte minden résztvevő félnek a segítséget a kivitelezés során, a negyven megyei képviselőnek a közös célok érdekében való együttműködést, valamint külön kiemelte az Ekom Plus vállalat alkalmazottjainak munkáját, akik a legnagyobb hőségek idején keményen dolgoztak azért, hogy időben elkészüljön a körforgalom, amely minden városban élőt és áthaladót szolgálhat.

A beszédeket követően szimbolikusan szalagátvágással adták át a körforgalmat. (Videó ITT!) A munkálatok a körforgalmon július 20-án kezdődtek, s egy hónapot vettek igénybe, majd a forgalom ismét használatba vehette azt, de már az új formában. Az elmúlt egy hónapban pedig a város által finanszírozott járdák és kerékpárút kialakítása zajlott.

A rendezvényen többek közt részt vett még Augustín Hambálek, Nagyszombat megye alelnöke, Menyhárt József, az MKP elnöke, megyei képviselő, rajta kívül több megyei képviselő a Dunaszerdahelyi járásból, Horváth Zoltán és A.Szabó Lászó, városunk alpolgármesterei, Sebök Pál városi képviselő, s a városi hivatal vezető beosztású dolgozói.

Ezt már olvasta?

Cookies