Jelenlegi hely

Átadták a Csallóközi Múzeum felújított kiállítótermét

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2016, május 26 - 13:40 | Közérdekű
Május 25-én délben ünnepség keretében adták át a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeum felújított kiállítási csarnokát és megújult kastélyparkját a nagyközönségnek.
Átadták a Csallóközi Múzeum felújított kiállítótermét

A nagy érdeklődés mellett zajló átadóünnepséget a Dunaág Gyermeknéptánccsoport színes műsora nyitotta meg, majd Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke üdvözölte a fenntartó megyei önkormányzat részéről az egybegyűlteket. Berényi szerint minden múzeum társadalmunk alapjait, civilizációnk egyfajta helyi lenyomatát tárja elénk, s mintegy lakmuszpapírként is működik: megmutatja, mit is tartanak fontosnak a helyiek, mi az, amit magukról másoknak meg akarnak mutatni. Ezért is örül, ha a Nagyszombati Kerületi Önkormányzatnak lehetősége nyílik ilyen, a mostanihoz hasonló támogatásra, amelyben a Csallóközi Múzeum is megújult.

Őt Hájos Zoltán polgármester, a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat képviselőjének beszéde követte, aki megköszönke a kerület hozzájárulását Dunaszerdahely egyik gyöngyszemének, a Sárga kastély parkjának, kiállítási pavilonjának rendbetételében.

Végül Berényi József, Hájos Zoltán és Zdenko Čambal, Nagyszombat megye alelnöke, Holics polgármestere ünnepélyesen átvágták a kiállítócsarnok előtt elhelyezett szalagot. Innen Zsigmond Tibor, a múzeum igazgatója invitálta frissítőre a vendégeket.

Az ünnepségen többek között részt vett Dóczy András, Magyarország Pozsonyi Nagykövetségének titkára, Bárdos Gábor, a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat képviselője, Somorja polgármestere, A. Szabó László és Horváth Zoltán dunaszerdahelyi alpolgármesterek, Richard Kmeť, a Dunaszerdahelyi Járási Hivatal előljárója, valamint Nagyszombat Megye Önkormányzatának, illetve Dunaszerdahely Város Önkormányzatának több képviselője is.