Back to top

Átadták a 14 millió euróból épült MOL Football Academy-t

Publikálva: 2018, november 16 - 14:10
Ünnepélyes keretek között ma hivatalosan is használatba helyezték a dunaszerdahelyi DAC 1904 futballklub akadémiáját, a MOL Football Academy-t. Az akadémián 300 fiatal játékos tehetséggondozása zajlik 32 edző bevonásával 14 korosztályos csapatban. A MOL Football Academy célja, hogy a régió egyik legmagasabban jegyzett nevelőközpontja legyen.
Átadták a 14 millió euróból épült MOL Football Academy-t

A komplexum 18 hektáron terül el, ahol tíz reguláris méretű és három speciális pálya (homokos pálya, kisméretű műfüves pálya és a kondicionális képességek fejlesztésére szolgáló pálya) található, továbbá rövid- és hosszútávú futópálya, szabadtéri fitnesz, két 400-400 fő befogadására alkalmas lelátó öltözőkkel, valamint több kiszolgáló egységet tartalmazó épület (öltözők, orvosi szoba, edzői és játékvezetői öltözők, fitneszterem, irodák, szertár) és az ahhoz tartozó parkolók.

A tíz reguláris méretű pályából három pálya műfüves és a hét füves pályából kettő fűthető. A pályák összterülete 10 hektár.

Az összes épület alapterülete közel egy hektár (8000 négyzetméter), a járdáké és utaké 25.000 négyzetméter, a kinti fitnesz 3000 m2.

Az Akadémia tervezője Ambrus Csaba (ADIF tervezőiroda), a főépület építésztervezője Jávorka Tamás(ABJ tervezőiroda).                                                                        

Az akadémia teljes beruházási költségei meghaladják a 14 millió eurót.

A finanszírozásban segítségül szolgált a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által nyújtott támogatás, a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Szlovák Labdarúgó-szövetség hozzájárulása, illetve a klub által biztosított önrész.

Az akadémián jelenleg 14 korosztályos csapat működik. A játékosok létszáma megközelítőleg 300, velük 32 edző dolgozik napi szinten.

Három és fél évvel ezelőtt ezen a területen puszta föld volt és gyom nőtt. Ma pedig Szlovákia legmodernebb és legnagyobb akadémiáján vagyunk, amelyért Európai szinten sem kell szégyenkeznünk. Adott tehát az infrastrukturális köret, amit a DAC tölt meg szellemiséggel. A játékosok, az edzők, a klub alkalmazottai és a szurkolók. Ők teszik a DAC-ot erőssé. Az akadémia építésének befejezése egy nagyon fontos lépés volt ahhoz, hogy Dunaszerdahely az utánpótlás képzés bástyája legyen, az itt felnővő gyermekek a DAC-ot erősítsék, és az ő segítségükkel is a klub Szlovákia és Európa focivilágának szerves része legyen” - hangsúlyozta Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa.

Az Akadémia hivatása és céljai:

A MOL Labdarúgó Akadémia elsődleges célja olyan képzett és sokoldalúan felkészített játékosok kinevelése, akik biztos, megfelelő szintű utánpótlást, jelentős erősítést jelentenek az FC DAC 1904 első csapatának. Másodsorban a cél olyan szakképzett futballisták nevelése, akik megfelelnek a nemzetközi futball elvárásainak és akár külföldi, elit csapatoknál folytatnák pályafutásukat. Terveink eléréséhez magasan képzett, az utánpótlás nevelés területén elismert szakembereket foglalkoztatunk.

Célunk olyan akadémiát létrehozni, mely a hazai és a környező országok tehetséges labdarúgóit összefogva magasan kiemelkedik a hasonló intézmények sorából. 

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, MOL Akadémia
Cookies