Back to top

Április 20–28-a között lehet beíratni a kiselsősöket a 2024/25-ös tanévre 

Publikálva: 2024, április 18 - 13:53
A Dunaszerdahelyi Önkormányzat által fenntartott magyar tannyelvű alapiskolák első évfolyamaiba a beíratás április 20–28-a között zajlik. Mutatjuk a szülőknek a pontos részleteket!
Április 20–28-a között lehet beíratni a kiselsősöket a 2024/25-ös tanévre 

Az önkormányzat rendelete alapján a beíratás 2024. április 20-a és 28-a között zajlik, reggel 7.30-tól délután 16.30-ig, szombaton pedig 8.00 és 12.00 között.

A Vámbéry Ármin Magyar Tannyelvű Alapiskolában április 20-án 8.00 és 12.00 óra között játékos, kézműves, mozgásos foglalkozást tartanak a beíratásra érkező gyermekek számára az iskola díszcsarnokában.

A Szabó Gyula Magyar Tannyelvű Alapiskolában ugyancsak április 20-án, szombaton tartják az ünnepélyes beíratást a 2024/25-ös tanév első évfolyamába, a Keleti lakótelepre kihelyezett 1. osztályba is.

A Kodály Zoltán Magyar Tannyelvű Alapiskolába pedig az ünnepélyes beíratással kapcsolatos megnyitót április 22-én, hétfőn 15.00 órakor tartják.

A szakemberek egyértelmű tanácsa, hogy az iskola kiválasztásakor minden esetben az anyanyelvi oktatást érdemes a szülőknek választania. 

A beíratáson részt kell venni a szülőknek és a gyermeküknek is, és a szülő köteles bemutatni a személyi igazolványát és gyermekének születési bizonyítványát, amelyről másolatot készít az iskola. Szükség szerint az alapiskolák kérik az egyéb egészségi állapotát igazoló dokumentumot, vgy ha bírósági döntés alapján a gyermeki felügyelet meg van határozva, akkor az arra vonatkozó dokumentumot is be kell mutatni. 

Azok a kicsiknek, akiknek a 2023/2024-es tanévben engedélyezett halasztásuk volt, újra be kell iratkozniuk.

Ha a 6. életévét betöltött gyermek azonban még nem iskolaérett, akkor az óvoda igazgatója határoz az óvodai képzés folytatásáról az adott nevelési tanácsadó- és megelőzési intézmény, valamint a gyermekorvos engedélye alapján a szülő/szülők beleegyezésével.

A beíratáshoz szükséges dokumentumok előre le is tölthetők az egyes alapiskolák honlapjain a következő linkekre kattintva:

Vámbéry Ármin Magyar Tannyelvű Alapiskola

Szabó Gyula Magyar Tannyelvű Alapiskola

Kodály Zoltán Magyar Tannyelvű Alapiskola

(nagy)

Ezt már olvasta?

Cookies