Jelenlegi hely

Anyák napi köszöntő a Rezeda Néptáncegyüttes előadásában

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, május 15 - 08:55 | Testvérvárosi hírek
Magyar kultúrkörünkben május első vasárnapján az anyaságról emlékezünk meg. Már az ókortól kezdve nagy tisztelet övezte az édesanyákat. Tavaszi mulatságokat rendeztek, ajándékokat készítettek, süteményeket sütöttek.
Anyák napi köszöntő a Rezeda Néptáncegyüttes előadásában

A beregszászi Rezeda Néptáncegyüttes kis és nagy csoportja május 7-én zenés-táncos összeállítással fejezeti ki mindazt a szeretetet, mely az édesanyákat övezi. Az ünnepélyes délutánnak a Máltai Szeretetszolgálat beregszászi székhelye adott otthont.

A jelenlévő gyerekeket és szüleiket Váradi Enikő, a Sodró Együttes vezetője köszöntötte. Kellemes időtöltést kívánt, és kiemelte, hogy az elkészült műsört a táncosok kilenc hónap alatt tették egésszé. A nagycsoportosok - kiket Páva Csaba és Váradi Enikő koreografál - szatmári, viski és nagydobronyi táncokkal kápráztatták el a közönséget. A kisebbek pedig Szilágyiné Tóth Gabriella és Páva Csaba vezetésével legkedvesebb gyermekjátékaikat mutatták be, és sárközi cinegést is táncoltak. A kiscsoport tagjai továbbá versekkel és papírból kivágott alkotásokkal köszöntötték édesanyjukat. A kézzel készített ajándékok létrejöttében Kopinec Emese kézműves volt a gyerekek segítségére. Az igazán bátrak pedig még az íjászkodást is kipróbálhatták Szilaj István Petőfi-ösztöndíjas felügyeletével.

Az előadást követően táncházra került sor, ahol kicsik, nagyok, szülők, vendégek együtt sajátíthatták el a hagyományos autentikus tánclépéseket. A jó hangulatért a Sodró Együttes tehetséges fiataljai feleltek.

Az esemény szakmai koordinálásáért a Hagyományok Háza Hálózat Kárpátaljai Kirendeltsége, valamint az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő felelt.

Kurmay Anita / karpatinfo.net

Címkék: Beregszász