Back to top

Anyák napi évfolyamzáró munka

Publikálva: 2016, május 8 - 08:28
Az anyák napja volt a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola vendéglátóipari tanulmányi szakán tanuló elsős diákok évfolyamzáró projektjének apropója.

Az esemény célja az volt, hogy a „hotelakadémisták“ bemutassák tanáraiknak és szüleiknek, milyen szakmai ismeretekre és jártasságokra tettek szert szeptember óta.
Gyönyörűen feldíszített teremben, ízlésesen megterített asztalokhoz várták a vendégeket, legfőképp az édesanyákat. Köszöntőjükben az anyák napja történetét vázolták, ill. versben és prózában egyaránt az anyai szív jóságát hangsúlyozták ki.
Ezt követően pedig megkezdték a  négyfogásos menü felszolgálását. Mind a tyúkhúsleves, mind pedig a két főétel – a fűszeres pácban sült karaj rizses körettel, ill. a sajtos panírban sült csirkemell vajas petrezselymes burgonyával és coleslaw salátával tálalva – nagy sikert arattak a vendégek körében. Elismerést váltott ki továbbá az ételek tálalása és felszolgálása is. A pincérlányok és fiúk  arcáról nem hiányzott a mosoly, a vendégek kéréseit különös odafigyeléssel teljesítették, és nem utolsó sorban csapatmunkában is kitűnőek voltak.
Az anyák napi menüsort szívecske alakú marcipánvirággal díszített kapucíner szelet felszolgálása zárta, ezt követően a diákok Dsida Jenő: Hálaadás című költeményének egy-egy sorával és egy szál rózsával kedvestek édesanyjuknak.
Az igazgatóság, a szaktanárok és szülők is örömmel állapították meg, hogy az első évfolyam hotelakadémistái mindannyian megtanulták a szakmai szabályok gyakorlati alkalmazását, alaposan elsajátították az ételkészítés alapjait, a felszolgálás, az esztétikus terítés csínját-bínját.

-kl-

Ezt már olvasta?

Cookies