Back to top

Andrej Fábry: Örülünk az európai kvalifikációnak, de elsősorban a kupát szerettük volna megnyerni

Publikálva: 2020, június 26 - 07:01
A huszonhárom éves középpályás a Slovnaft Cup szerdai visszavágóját értékelte.
Andrej Fábry: Örülünk az európai kvalifikációnak, de elsősorban a kupát szerettük volna megnyerni

Az álmunk, hogy 33 esztendő után második alkalommal diadalmaskodjunk a hazai kupasorozatban, szerdán Rózsahegyen szertefoszlott. A hazai 1:1-es döntetlent követően a visszavágón 0:3-as nagy arányú vereséget szenvedtünk, amely a hazai MFK gárdáját küldte a döntőbe.

Andrej Fábry az első mérkőzésen 78 percet futballozott. A szerdai összecsapást a kispadon kezdte, de már röviddel az első félidő vége előtt pályára lépett, amikor is Vida Mátét váltotta (a magyar válogatott labdarúgó sérüléséről a csütörtöki mágneses rezonanciás vizsgálat után tudtunk meg többet). „A Rózsahegynek lényegében egy helyzete volt az első játékrészben, amelyet egy rögzített játékhelyzet után ki is használt. Balszerencsés gólt kaptunk. A hazaiakkal ellentétben, nekünk nem sikerült betalálnunk a kidolgozott lehetőségeinkből. A félidei szünet után azzal az elhatározással léptünk pályára, hogy megfordítjuk az eredményt és ha gólt akarunk szerezni, akkor támadnunk kell. Nagyon magasan játszottunk, ezáltal hátul kinyíltunk, és ezt nagyon ügyesen használták ki a hazaiak. Sok gyors ellentámadásuk volt, amelyekből helyzeteket alakítottak ki” – mondta a lefújás után az egykori szlovák utánpótlás-válogatott.

„Nagyon sok helyzetet puskáztunk el ebben a párharcban, így törvényszerűen nem járhattunk sikerrel. A második félidő nem az elképzeléseink szerint alakult, mindannyian nagyon csalódottak vagyunk. Természetesen örülünk az Európa-ligába való bejutásnak, de elsősorban a kupát szerettük volna megnyerni” –tette hozzá Fábry.

forrás: dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies