Jelenlegi hely

Andrej Fábry: A győzelmek által fejlődünk

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, július 7 - 12:23 | DAC hírek
„Szeretnénk győzni Rózsahegyen, hogy az esetleges zsolnai pontvesztés esetén megelőzzük őket.” Zsolna után és Rózsahegy előtt Andrej Fábryval.
Andrej Fábry: A győzelmek által fejlődünk

Csak három játékosunk – Kružliak, Fábry és Divković – lépett pályára csapatunk összes tavaszi tétmérkőzésén (8 a Fortuna Ligában, 3 a Slovnaft Cup sorozatban). Pedig Bernd Storck érkezése óta Andrej Fábrynak a szombati volt az első ligameccse, amelyen a kezdő tizenegyben kapott helyet. Remek teljesítményt nyújtott, amit a Šport napilap is kiemelt:

Andrej Fábry észrevétlenül, de remekül játszott. A technikai képességeit egy bónusszal is megtoldotta. Nagy területen játszott, több nehéz helyzetből is elegánsan manőverezett ki, törölve ezzel a hibákat. Ráadásul sorra nyerte a párharcokat és példásan zárt vissza. „A modern futballt labda nélkül is játsszák” – mondta ki Fábry a nagy igazságot. (Šport napilap, 2020.07.06.)

A DAC játékosai szombaton 29 lövési kísérletet jegyeztek, ezekből kilenc találta el a zsolnai kaput. Fábry is aktív volt, a nevéhez három lövés fűződik. „Nagyon jól kezdtük az első félidőt, sikerült helyzeteket kialakítanunk. A szünetben láttam, hogy a statisztika szerint tizenegy kapura lövésünk volt, de nem sikerült betalálnunk. Mi voltunk a jobb csapat, irányítottuk a mérkőzést. A második játékrészben még nyíltsisakosabb futball folyt, gyors ellentámadásokból a Zsolna is veszélyeztetett, de szerencsére megoldottuk ezeket a helyzeteket. Ezt követően megszereztük a vezetést, ami nagyot lendített rajtunk és sikerült behúznunk a győzelmet. Számunkra mindegyik győzelem nagyon fontos, fejlődünk általuk és még több magabiztosságot adnak. Mindenképpen szeretnénk három pontot szerezni Rózsahegyen, hogy az esetleges zsolnai pontvesztés esetén megelőzzük őket és miénk legyen az ezüstérem” – nyilatkozta a 23 esztendős középpályás.

dac1904.sk

Címkék: DAC, Andrej Fábry