Back to top

Andalúzia - a szülők és a gyerekek szemével

Publikálva: 2022, november 11 - 17:57
Családias légkörben zajlott a legutóbbi VándorLáss-est. Ez annál is inkább igaz, mert az est vezetője, Kovács "Kovi" Zoltán ezúttal nem mást, mint a gyermekeit kérdezte az Andalúziában eltöltött közös éveikről.
Andalúzia - a szülők és a gyerekek szemével

A történet kezdődhet úgy is, mint a népmesében: egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy mátyusföldi család, amely (néhány tagja) elhatározza, kicsit körülnéznek a világban, egy időre letelepednek egy spanyolországi faluban...

Az eredetileg 1,5-2 évesnek tervezett kiruccanás aztán 7 évig tartott...

Már az indulás is érdekesen alakult - meséli Kovi - hiszen az itthoni tájat hóesésben hagyták el, ami ugye nem nagyon fordulhat elő Andalúziában. Gondolták... Aztán az első spanyolországi nap csodaszámba ment az ottaniaknak, meglepően az ittenieknek, mert az idősebb helyiek sem nagyon emlékeztek olyan havazásra, mint amilyenbe érkezett a Kovács család...

Aztán jöttek az emlékek, a történetek, visszaemlékezések iskolára, fesztiválok tömegére, a hétköznapokra, a nyelvi nehézségekre, vagy éppen a könnyedségekre, a barátokra - és a visszatérésre.

Érdekes volt látni, hallani, ahogy megélték az ottlétet a szülők, Zoli és Kati, és ahogy mindez megmaradt a ma már cseppet sem gyerekekben: Eszterben, Domiban, Barniban és Misiben.

Az egyszer biztos, újra élvezetes két órát töltöttek az érdeklődők a VándorLáss-esten.

Várjuk a továbbiakat!

-rovin-

Ezt már olvasta?

Címkék: VándorLáss
Cookies