Jelenlegi hely

Amikor a kívánságok teljesülnek

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, december 20 - 08:51 | Hírek
A dunaszerdahelyi MAX bevásárló- és üzletközpontban negyedik éve segített karácsonyi álmokat teljesíteni a Kívánságok fája.
Amikor a kívánságok teljesülnek

Mondhatjuk álmoknak, mert legtöbbször olyan szervezetet, intézményt szólít meg támogatottként az üzletközpont vezetősége, amelyek pártfogoltjai számára sokszor álomnak tűnik az, amit karácsonyi kívánságként fogalmaznak meg.

„Negyedik éve szervezzük meg a Kívánságok fája jótékonysági akciót. Az első évben a gyermekotthon, a következőben pedig az idősek otthona lakói részesültek azokból az ajándékokból, amelyeket a vásárlóközpontunk jót tenni akaró közönsége vásárolt meg. Tavaly a helyi mentálisan sérültek klubja 36 tagját ajándékozhattuk meg, az idén pedig a speciális iskola 56 lurkója kap meglepetést” - mondja el Ferenci Ildikó, a bevásárló- és üzletközpont menedzsere.

A speciális iskola gyerekei már novemberben elkészítették azokat a karácsonyfadíszeket, amelyekre minden egyes gyermek ráírta szíve vágyát, karácsonyi óhaját. Ezekkel a gömbökkel díszítették fel az üzletközpont Kívánságok fáját, majd Anna és Bianka angyalkák szólították meg a központ látogatóit, hívták fel figyelmüket a karácsonyi jótett lehetőségére. Az ajándékozni kívánó kiválasztott egy-egy gömböt, teljesítette a rajta olvasható kívánságot, majd a karácsonyfadísszel, valamint az ajándékozás jó érzésével térhetett haza. Ildikótól azt is megtudtuk, hogy olyan lelkes látogatói voltak az idén a bevásárlóközpontnak, hogy egyetlen hét alatt teljesítették a gyerekek minden megírt kívánságát.

Szerda délután jött el az ünnepélyes pillanat, amikor az üzletközpont karácsonyi fája alá gyűltek a speciális iskola gyerekei, hogy átvehessék az üzletközpont angyalkáitól a kért ajándékot. Kedves pillanatokat élhettek át mind az ajándékozók, mind pedig a megajándékozottak, jó volt látni a gyerekek szemében a csillogást, az örömöt, amikor teljesült az óhajuk. Bónuszként a Cinemax jóvoltából egy mesét is megnézhettek a helyi moziban.

„A MAX bevásárló- és üzletközpont, és a megajándékozottak nevében is szeretném megköszönni az ajándékozóknak a hozzáállásukat, segítségüket, hogy teljesítették egy számukra teljesen idegen ember karácsonyi kívánságát” - köszönte meg Ferenci Ildikó a jó emberek jó cselekedeteit.