Back to top

Amerikaiakkal együtt edzettek

Publikálva: 2016, május 15 - 15:54
A dunaszerdahelyi birkózóklub fiataljai az Egyesült Államok egyik tagállamának, Wisconsin államnak hasonló korú birkózóival tartottak közös edzését 2015. május 13-án pénteken, Dunaszerdahelyen.

A Kodály Zoltán Alapiskola tornacsarnokában 10 és 14 órakor rendezett egynapos, két közös edzésen az amerikai Wisconsin állam serdülő és kadet válogatott birkózói közös edzésen vettek részt a helyi klub birkózóival. A 12 tagú csapattal érkezett Chad Harris és James T. Schmitz mesteredzők, akik Gaál Attila és Hakszer Tibor edzőkkel, valamint asszisztensükkel Szerencsés Lászlóval karöltve tartották az edzéseket.

Délelőtt folyamán az amerikai birkózók, akik között két amerikai bajnok is szerepelt az európai szabadfogású birkózó stílust gyakorolták, majd a délutáni edzésen a dunaszerdahelyi birkózók az amerikai birkózással ismerkedhettek meg. A fogás gyakorlás és helyzet gyakorlatokat edzőmérkőzések követték.

Az amerikai csapat vezetésének elmondása alapján a jövőben szeretnének részt venni a Csallóközi kupa nemzetközi birkózó versenyen Dunaszerdahelyen, amely ebben az évben május 28-án kerül megrendezésre a Városi sportcsarnokban.

Ezt már olvasta?

Cookies