Jelenlegi hely

Állatok Világnapja

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2016, október 9 - 17:46 | Oktatás
Október 6-án a Vámbéry Ármin Alapiskola ebédlőjében minden alsó tagozatos kisdiák az Állatok világnapja alkalmából közös foglalkozásokkal tarkított ünnepi tanítási órán vett részt.
Állatok Világnapja

A gyerekek először rövid bemutató filmet láthattak az állatokról. Ezt követően különböző érzékszerveiket bevonva állatokkal kapcsolatos feladatokat kaptak: állathangok felismerése, képrészlet alapján állatok kitalálása. Majd találós kérdések kaptak, végül keresztrejtvény megfejtése várt rájuk. Mondókákat, dalokat énekelve mindenki kifesthette az emléklapját. Legvégül még igazi teknősöket is nézhettek. A gyerekek fantasztikusak voltak.

Az ünnep célja az állatok iránti tiszteletünk kinyilvánítása, az ember és az állat közti kapcsolat erősítése volt. Fontosnak tartjuk, hogy iskolánk tanulói minden évben ismeretekkel bővítsék tudásukat az állatvilágról. Ez a világnap lehetőséget ad látókörük kiterjesztésére és érdeklődésük felkeltésére. Az állatok világnapját 1931 óta ünnepelik minden esztendőben Szent Ferenc emléknapján, október 4-én. Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halálának napja. A rendalapító Assisi Szent Ferenc a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, s már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.

Tesszük ezt mi is. Bánki Melinda, Fehér Besnyei Zsanett, Nagy Zsuzsanna, Olgyai Éva